Miško zapel z očetom v spomin na mamo

Oče Jože Kontrec in sin Miško Kontrec sta zapela v duetu, kjer delita čustva s pesmijo Mama o svoji izgubi ljubljene osebe. Miško je pred 20. leti izgubil mamo, nakar se je oče odločil, da napiše pesem o njem in o izgubi mame. Sedaj sta jo zapela v duetu.Pesmi lahko prisluhnete v videu.

četrtek, 18. oktober 2018 ob 16:42

NK Ekosen Kapela pričenja s tekmovanjem v Ligi prvakov ISF

Z današnjim dnem se v prijetni idili hrvaškega Poreča začenja Liga prvakov International Socca Federation (ISF), na kateri se bo za naslov klubskega prvaka pomerilo 24 malonogometnih ekip iz 15 držav. Med njimi sta tudi slovenska predstavnika, ekipa NK Ekosen Kapela in tekmovalec v do sedaj vseh sezonah Lige ENA, ekipa NK Begne.

četrtek, 18. oktober 2018 ob 14:03

Letos je modra kavčina dala zdravo in obilno letino

Ob gasilskem domu v Cerkvenjaku, kjer je bila že pred leti posajena potomka 400-letne modre kavčine z Lenta v Mariboru, je minulo nedeljo potekala 12. trgatev Johanezove trte. Na prireditvi, ki sta jo pripravili občina Cerkvenjak in Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Cerkvenjak, se je zbralo veliko obiskovalcev od blizu in daleč. Med njimi so bili tudi številni gostje: vinski vitezi Slovenskega in Evropskega reda, vinski kraljici iz Cerkvenjaka in Ptuja ipd.

četrtek, 18. oktober 2018 ob 13:30

Prihaja 5. pomurska študentska zaposlitvena konferenca - Karisfera

V soboto, 20. oktobra, bo v organizaciji Kluba prekmurskih študentov potekala že 5. pomurska študentska zaposlitvena konferenca. Karisfera je en izmed največjih projektov Kluba prekmurskih študentov, ki skuša mladim pomagati pri iskanju prve zaposlitve.

četrtek, 18. oktober 2018 ob 13:11

V Tušu ukinjajo plastične nakupovalne vrečke v vseh svojih prodajalnah

Aktivna vpletenost v varovanje okolja je v Skupini Tuš zapisana v dolgoročni strategiji podjetja. V Tušu so kot slovenski trgovec stopili na pot ukinitve plastičnih nakupovalnih vrečk v vseh svojih prodajalnah širom Slovenije, v katerih načrtujejo popoln umik do konca letošnjega leta. Obenem so na blagajne plasirali novo papirnato vrečko, ki podpira odgovorno ravnanje z gozdovi. Kupci bodo odslej blago odnesli v trajnih nosilnih vrečkah, papirnatih vrečkah, biorazgradljivih vrečkah ali ...

četrtek, 18. oktober 2018 ob 13:06

Požar in evakuacija v vrtcu Križevci

V sredo, 17.10.2018, ob 10.00 uri je v vrtcu Križevci potekala zaščitno reševalna vaja z nazivom "Požar in evakuacija v enoti vrtca Križevci", in sicer kot kombinirana terenska vaja operativnih gasilskih enot Gasilske zveze Križevci (PGD Križevci, PGD Vučja vas, PGD Kokoriči, PGD Boreci), otrok in zaposlenih vrtca.

četrtek, 18. oktober 2018 ob 13:00

Magi nagrajenec Olimpijskega komiteja Slovenije

Olimpijski komite Slovenije je v Železničarskem muzeju v Ljubljani organiziral Dan olimpijskega komiteja s podelitvijo priznanj zaslužnim za delo na športnem področju. Na gala prireditvi, katero je vodil moderator Saško Jerkovič, je bilo prisotnih veliko nekdanjih in sedanjih vrhunskih športnikov, trenerjev, delavcev v športu, podjetnikov, ki podpirajo SLO šport in ostalih...

četrtek, 18. oktober 2018 ob 07:45

Dan športa za najmlajše

Že nekaj let Športna zveza Ljutomer in Občinsko društvo prijateljev mladine Ljutomer, pripravljata športno aktivnost za predšolske otroke iz UE Ljutomer, z naslovom Dan športa za najmlajše.

četrtek, 18. oktober 2018 ob 07:36

Tomaž ŠIC bar po novo zmago

Prleška ekipa Tomaž ŠIC bar je odlično pričela novo sezono v 2. slovenski futsal ligi. V prvih treh krogih je zabeležila tri prepričljive zmage. Po novo zmago gre Tomaž ŠIC bar ta petek, 19. oktobra, ko v goste prihaja KIX iz Ajdovščine.Tekma ne bo v dvorani ŠIC Ljutomer, kot je to običajno, ampak v telovadnici Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer. Pričela se bo ob 20. uri.Vljudno vabljeni! 

četrtek, 18. oktober 2018 ob 07:26

Luksuzna polnitev prleškega bučnega olja, ki je s svojo zgodbo prepričala arabski svet

V restavraciji JB v Ljubljani je bila predstavljena nova luksuzna polnitev bučnega olja, ki je s svojo zgodbo prepričala arabski svet. Mednarodno priznan in večkrat nagrajen slovenski oblikovalec Gregor Žakelj je prepoznal družinsko tradicijo Oljarne Kocbek, ki sega v leto 1929 in še danes ohranja prvinski pridih nostalgije, združene v dobri kakovosti. Dobro in povsem po starem delajo še danes in prav slednje je razlog, da je nastala zgodba, ki so jo zapisali na najvišji stolpnici ...

sreda, 17. oktober 2018 ob 20:24