Nejc nima časa za počitek

Za mladega karateista iz Lomanoš, trenutno najboljšega kadeta v Sloveniji, Nejca Sterniša, ni časa za počitek, kajti nenehno se vrstijo tekmovanja in včasih se v enem vikendu zgodi, da nastopi na dveh ali treh tekmovanjih v različnih delih Evrope. Tokrat je Nejc nastopil na 2. pokalni tekmi KZS v Žalcu, kjer je znova potrdil, da mu trenutno ni ravnega v kadetski konkurenci. Osvojil je namreč pričakovano 1. mesto, s tem, da je tokrat suvereno premagal vse nasprotnike z rezultatom 5:0.

torek, 16. oktober 2018 ob 18:46

Odprli prenovljeno dislocirano bivalno enoto Apače

V SVZ Hrastovec je v torek, 16. oktobra, potekala otvoritev prenovljene dislocirane bivalne enote Apače (DBE Apače). Slavnostna govornica je bila državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Breda Božnik, ki je poudarila, da v SVZ Hrastovec »v težnji k normalizaciji življenja ustanavljajo dislocirane bivalne enote in se s tem vedno bolj odpirajo, kar pa ustvarja strpnejšo in odprto družbo do drugačnosti«. Kulturni program so pripravili ...

torek, 16. oktober 2018 ob 18:38

Predstavil se je Gregor Žižek, kandidat za župana Občine Ljutomer

Občinski odbor Nove Slovenije Ljutomer je v torek, 16. oktobra, v Galeriji Ante Trstenjaka v Domu kulture Ljutomer, predstavil svojega županskega kandidata za župana Občine Ljutomer, imeli pa bodo tudi polno listo kandidatov za volitve članov občinskega sveta in članov svetov krajevnih skupnosti.

torek, 16. oktober 2018 ob 16:44

Policisti na kritičnem odseku med Ptujem in Slovensko Bistrico še vedno beležijo enormne prekoračitve hitrosti vožnje

Glavna cesta Ptuj-Slovenska Bistrica predstavlja kritični odsek z največ mrtvimi udeleženci v prometnih nesrečah. Še posebej v letošnjem letu, saj je v treh prometnih nesrečah na tem odseku, umrlo kar pet oseb. En izmed vzrokov je tudi neprilagojena hitrost vožnje.

torek, 16. oktober 2018 ob 15:17

Drobtinica 2018 – otrokom za šolo v naravi

Enako kot marsikje po državi je tudi Območno združenje RK Gornja Radgona, v vseh štirih občinah (Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici), katere pokriva, pripravilo posebno akcijo ob letošnjem Svetovnem dnevu hrane. Tako so tudi na radgonski tržnici uredili stojnice, kjer so, v okviru dobrodelne akcije »Drobtinica 2018« ponujali mimoidočim kruh. Prostovoljne denarne prispevke, kot "plačilo" za kruh pa so namenili za plačilo za otroke iz socialno ogrož ...

torek, 16. oktober 2018 ob 11:44

Voznik z osebnim vozilom zdrsnil s ceste in se prevrnil na streho

V ponedeljek, 15. oktobra, ob 22.36 je v naselju Zgornja Velka v občini Šentilj voznik z osebnim vozilom zdrsnil s ceste in se prevrnil na streho. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in GB Maribor, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, postavili vozilo na kolesa, z vpojnim sredstvom posuli iztekle tekočine, počistili cestišče in pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila.Poškodovani voznik je bil z reševalnim vozilom prepeljan v UKC Maribor.

torek, 16. oktober 2018 ob 07:18

Dve zmagi za ljutomersko ekipo na 2. kolu I. slovenske judo lige

V nedeljo je v Mariboru na drugem kolu I. slovenske judo lige ljutomerska ekipa zmagala proti ekipama JK Gorišnica z rezultatom 5:2 in JK Branik Broker z rezultatom 4:3.Proti Gorišnici so zmagali Gabriel Zadravec, Blaž Emeršič, Aleš Vrbančič, Narsej Lackovič in Patrik Vojsk, proti Branik Brokerju pa Gabriel Zadravec, Blaž Emeršič, Žan Požek in Narsej Lackovič. Čestitke vsem.

ponedeljek, 15. oktober 2018 ob 17:321

Carthago d.o.o.: slovensko-nemška zgodba o uspehu praznuje 10. obletnico

Nemško podjetje Carthago zaseda vodilno mesto v Evropi med proizvajalci prestižnih avtodomov s svojima znamkama Carthago in Malibu. Pomemben delež pri tem ima hčerinsko podjetje Carthago d.o.o. s svojo proizvodnjo v Odrancih na severovzhodu Slovenije. Minulo leto sta se znova povečala tako promet, kot tudi število zaposlenih na rekordne vrednosti. V okviru velike svečane prireditve so praznovali zaposleni skupaj s pomembnimi predstavniki politike in gospodarstva deseto obletnico njihovega ...

ponedeljek, 15. oktober 2018 ob 16:30

Izsledili roparja, ki je žensko ob poskusu ropa huje poškodoval

V začetku septembra smo poročali o poskusu ropa, ki se je noč prej zgodil na Ptuju. Tistega dne, okoli 20. ure se je takrat še neznani storilec, na parkirnem prostoru za avtobusno postajo na Ptuju, z ženskim kolesom pripeljal za hrbet 56-letne ženske, ki je odklepala svoje vozilo. Žensko je tako močno potisnil, da je padla po tleh. Ležeči na tleh ji je hotel iz rok iztrgati torbico, vendar jo je oškodovanka tako močno držala, da jo je neznani storilec nekaj metrov vlekel po tleh. Ob ...

ponedeljek, 15. oktober 2018 ob 13:36

Pogrešane nemške državljanke še vedno niso našli

Že v petek smo poročali, da je iz Zdravilišča Radenci neznano kam peš odšla 78-letna nemška državljanka, ki so jo v petek iskali s psi, v soboto pa se je v iskanje vključil še helikopter in gasilci, ki so pogrešano iskali na reki Muri. V ponedeljek so iz PU Murska Sobota sporočili, da so po izjavi svojcev njeni pravilni osebni podatki Siegrun Hofmann.

ponedeljek, 15. oktober 2018 ob 10:48