Diana in Blaž v Kopru na Evropskem kadetskem pokalu na stopničkah

V soboto, 27. oktobra, sta bila Diana Šterman in Blaž Emeršič, tekmovalca TVD Patrizana Ljutomer, za odlične borbe in trdo delo na treningih nagrajena z odličjem. Blaž je osvojil drugo mesto v kategoriji do 60 kg, Diana do 48 kg pa tretje mesto. Tekmovanja sta se udeležila tudi Miha Rudolf in Gabrijel Zadravec. Čestitke!

ponedeljek, 29. oktober 2018 ob 21:29

Oktober, mesec požarne varnosti – tudi na kmetijah

Kaj naredimo, ko pride do požara? Kako pravilno poklicati številko 112? Kdaj vem ali zmorem sam pogasiti požar? S čim naj gasim, če nimam ne gasilnega aparata in ne vode? S čim pogasim vroče olje?Na ta vprašanja smo poskušali mladi iz celotne Slovenije odgovoriti na dogodku »Požarna varnost na kmetijah«, katero so pripravili gasilci iz PGD Slaptincev in podeželci iz Zveze slovenske podeželske mladine (ZSPM).

ponedeljek, 29. oktober 2018 ob 18:33

Že zjutraj pod vplivom alkohola vozil neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja

Policisti PP Ptuj so v nedeljo, 28. oktobra, ob 9. uri v Bratislavcih, ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri postopku so ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja in da vozilo ni bilo registrirano.Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Zaradi opisanih kršitev so mu vozilo zasegli. Zoper kršitelja bodo podali odložilni predlog pristojnemu sodišču.

ponedeljek, 29. oktober 2018 ob 18:04

Izdana opozorila, Drava se trenutno razliva v spodnjem toku

Uprava RS za zščito in reševanje opozarja, da se bodo obilne padavine v zahodni, osrednji in južni Sloveniji nadaljevale do torka zjutraj. Vmes bodo občasno krajevno močnejši in dolgotrajnejši nalivi. Do torka zjutraj pričakujejo v zahodni polovici države še od 100 do 250 litrov dežja na kvadratni meter. Drugod bo padavin manj.

ponedeljek, 29. oktober 2018 ob 17:46

Ljutomerski karateisti uspešno nastopili v Lenartu

V Lenartu je v soboto, 27. oktobra, potekal 1. krog karate lige za osnovne šole Karate zveze Maribor. Za OŠIC Ljutomer in OŠ Križevci pri Ljutomeru so nastopili tudi ljutomerski karateisti in osvojili naslednje rezultate:

ponedeljek, 29. oktober 2018 ob 10:43

Pomurske mlekarne z uporabniki Facebooka pomagale dobrodelnemu društvu

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src je prostovoljno, nepridobitno društvo iz Bakovcev, katero se ukvarja z dejavnostjo na področju socialnega varstva. Društvo zbira in posreduje socialno ogroženim družinam hrano, oblačila, obutev ter ostalo opremo. Skrbijo za otroke iz socialno ogroženih družin ter starejše občane, kateri sami ne zmorejo opravljati osnovnih del (čiščenje, trgovina, zdravnik....). Prav tako otrokom pomagajo s šolskimi potrebščinami ter jih obdarijo v mesecu ...

ponedeljek, 29. oktober 2018 ob 10:30

V Pomurju zaživel pospešeni kazenski postopek

Okrožno sodišče v Muski Soboti in njem podrejena okrajna sodišča v Gornji Radgone, Lendavi, Ljutomeru in Mursko Soboti, sodi med slovenska sodišča z najmanj zaostankov, saj poleg svojih zadev, pogosto pomagajo kolegom iz Maribora in celo Slovenj Gradca. Temu bo v prihodnje še dodatno pomagala tudi novost, ki so jo te dni začeli izvajati na okrožnem sodišču v prekmurski prestolnici. Gre namreč za tako imenovani pospešeni kazenski postopek ("fast track"), ki je plod dobrega sodelovanja ...

ponedeljek, 29. oktober 2018 ob 08:31

OK Radenci na čelu lestvice osmih moštev

V 3. krogu 3. državne odbojkarske lige moški - vzhod je ekipa Odbojkarskega kluba Radenci pod vodstvom trenerja Igorja Prše in njegovega pomočnika Zvonka Zamude gostovala minuli petek, 26. oktobra zvečer, pri ekipi OK Maribor II v športni dvorani Osnovne šole Bojana Ilicha v Mariboru. Radenčani so slavili v vseh treh setih in rezultat je bil 0 : 3 (13:25; 22:25; 19:25). Največ točk za OK Radenci so dosegli: Nik Šijanec (13), Blaž Ajlec (12), Jaka Banič (8), Rok Šinko (8) itd. Tako ...

ponedeljek, 29. oktober 2018 ob 08:18

Kakšen je začetek kovaštva v Žepovcih v letu 1946?

Gotovo je, da imajo po naši deželi, zlasti na starejših domačijah na podeželju, še vedno izjemne predmete in eksponate iz preteklosti, ki so sedaj prava kulturno zgodovinska dediščina, na katero bi lahko bili ponosni. Ponekod omenjeni predmeti, bodisi, da gre za kmečko ali obrtniško orodje, ali morebiti kaj drugega, kar so naši predniki koristili za olajšanje svojega vsakodnevnega življenja, ležijo v shrambi ali na podstrešju. Žal pa ponekod tovrstni eksponati propadajo in odhajajo ...

ponedeljek, 29. oktober 2018 ob 08:15

Gledališka sekcija Kulturnega društva Obrež se že pripravlja na veseli december

Si predstavljate kaj vse se dogaja v prazničnem decembru na Severnem tečaju? Če ne, si morate ogledati novo predstavo Gledališke sekcije Kulturnega društva Obrež. Medtem ko nas je večina v decembru v veselem pričakovanju in prazničnem vzdušju ter smo radostni v objemu družinske topline, se na Severnem tečaju odvija nevsakdanja zgodba.

nedelja, 28. oktober 2018 ob 21:34