Ali smo pridne, ali smo poredne?

A se vam je že kdaj zgodilo, da ste mislili, da ste pametnejši od drugih, na koncu pa ste izpadli kot največji bedak? Meni se to dogaja neprestano. Sem že omenila, da rada zakompliciram svoje življenje do skrajnosti in ni mi nikoli dovolj. Nisem imela dovolj treh otrok, ker je več, kot svetovno povprečje, in imam jih zdaj pet, kar je definitivno preveč, ampak sem srečna, da jih imam. Nikoli mi ni bilo dovolj ene službe, vedno sem jih imela več, ali so to bile pogodbena ali priložnostna ...

nedelja, 25. november 2018 ob 09:15

Tridnevni festival orhidej v tropskem vrtu Ocean Orchids

Podjetje Ocean Orchids iz Dobrovnika od leta 2005 proizvaja in trži orhideje rodu falenopsis. Gre za vodilnega proizvajalca tovrstnih orhidej v srednji in jugovzhodni Evropi. Za gojenje rastlin uporabljajo geotermalno energijo in tako prispevajo svoj delček k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov v naše okolje. Danes se proizvodnja Ocean Orchids razprostira na 4 hektarjih, kar jim omogoča pridelavo okoli 2 milijona orhidej na leto. S slovenskimi orhidejami poleg domačega trga oskrbujejo ...

nedelja, 25. november 2018 ob 08:58

Leo klub Ljutomer vabi na glasbeno-plesno prireditev z dobrodelno noto

Dijaki GFML in Leo klub Ljutomer vas vabijo na večer poln dobre glasbe, plesa in zabave, ki ima dobrodelno noto - Mladi(m) pomagamo. Dogodek bo v sredo, 28. novembra ob 16.30, v dvorani ŠIC Ljutomer. Predstavili se bodo najrazličnejši bandi, pevci in pevke, plesne skupine, umetniški performansi, ... Vstop je prost, zbirajo pa se prostovoljni prispevki, ki bodo darovani v dobrodelni namen - za nakup tehničnih izdelkov za slabovidno dijakinjo Emo. Vabljeni!

sobota, 24. november 2018 ob 18:01

Jesenski večer v Križevcih pri Ljutomeru potekal v znamenju ljudskih pesmi

Društvo kmetic Križevci - Veržej in Zveza kmetic Slovenije sta v petek, 23. novembra, organizirala jesenski večer, ki je potekal v znamenju ljudskih pesmi.Uvodoma je zbrano občinstvo ob spodbudi predsednice Društva kmetic Križevci - Veržej, Majde Markovič ter predsednice Zveze kmetic Slovenije, Irene Ule zapelo prleško pesem Dere sen jaz mali bija.

sobota, 24. november 2018 ob 14:24

V stanovanjski hiši zagorela plinska jeklenka

V petek, 23. novembra, ob 21.14, je v stanovanjski hiši v naselju Drakovci, občina Ljutomer, zagorela plinska jeklenka. Stanovalec je gorečo jeklenko odstranil iz hiše, jeklenko pa so pogasili in ohladili gasilci iz PGD Mala Nedelja.Posredovali sta tudi enoti iz PGD Radoslavci in Ljutomer.

sobota, 24. november 2018 ob 10:06

Nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali šest prometnih nesreč. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in pet primerov povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja in ena kršitev javnega reda.

sobota, 24. november 2018 ob 08:39

Preferenčni glasovi vplivali na sestavo Občinskega sveta Občine Ljutomer

Iz Občinske volilne komisije (OVK) Ljutomer, katere predsednik je Jožef Panič, so nam poslali uradno poročilo o izidu volitev, kjer je glede ne neuradne rezultate, ki smo jih objavili v torek, prišlo do ene spremembe. Število preferenčnih glasov je vplivalo na zaporedje kandidatov pri SD, tako bo namesto Damjana Bogdana član OS Franjo Karlovčec.

petek, 23. november 2018 ob 19:21

Prva izmenjevalnica oblačil v Gornji Radgoni

Izmenjevalnica oblačil omogoča trajnostno in odgovorno posodobitev tvoje garderobe, ki je zastonj. Hkrati te vzpodbudi k izločanju kosov iz omare, ki ti več ne služijo, a lahko razveselijo koga drugega. Vzpodbuja blagovno menjavo in s tem predstavlja alternativno potrošništvu.

petek, 23. november 2018 ob 16:30

Pogrešan je mladoletnik, ki začasno stanuje v mladinskem domu v Moškanjcih

Iz PU Maribor so sporočili, da policisti PP MB I iščejo pogrešano osebo. Pogrešan je Leon Zorec, star 17 let, ki začasno stanuje v mladinskem domu v Moškanjcih (občina Gorišnica) stalno prijavljen v Črnomlju. Pogrešani je bil nazadnje viden 23.11.2018 ob 11.00 uri.

petek, 23. november 2018 ob 15:40

Pričela se je tudi gradnja mostu v Kuršincih

Medtem, ko so dela pri izgradnji mostu čez Turjo v Drakovcih v polnem teku, so tudi ob drugem, med jesenskimi poplavami prav tako porušenem mostu na tem potoku v Kuršincih, zabrneli gradbeni stroji.Tega so najbolj veseli najbližji okoliški prebivalci, sicer le nekaj hiš, od glavne ceste oddaljenih od sto do dvesto metrov, katerim se je pot do Ljutomera, odkar je most porušen, podaljšala za skoraj dva kilometra.

petek, 23. november 2018 ob 15:214