Odlični rezultati prleških judoistov na Miklavževem turnirju v Črenšovcih

V soboto, 24. novembra, so na Miklavževem turnirju v Črenšovcih nastopili mladi prleški judoisti v starostni skupini U12 in dosegli odlične rezultate:

ponedeljek, 26. november 2018 ob 13:01

Obisk članic Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer v vrtcu Stročja vas

Bliža se mesec december, mesec praznovanja in obdarovanja. V vrtcu Stročja vas začnemo s pripravami na praznični mesec že konec meseca novembra. Letos so se nam ponovno pridružile članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer, tako, da lahko rečemo, da so ta srečanja postala že tradicionalna.

ponedeljek, 26. november 2018 ob 10:24

Iz Maribora sta prišla v rojstno vas

Pred dnevi sta Marija in Ivan Lorenčič iz Maribora, v krogu domačih in prijateljev obeležila biserni zakonski jubilej. Svoje 60-letno skupno zakonsko življenje sta potrdila v cerkvi sv. Ruperta v rojstni Voličini, kjer sta se poročila pred šestimi desetletji. Tokrat sta oba obreda, civilni in cerkveni, potekala v cerkvi. Civilni obred je opravil župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger, ki je bisernoporočencema namenil nekaj lepih besed in jima izročil še eno listino, cerkvenega pa ...

ponedeljek, 26. november 2018 ob 10:18

Nova pridobitev za voznike električnih vozil

V Občini Beltinci so v samem središču občine, v Beltincih, 23. novembra predali svojemu namenu kar dve novi polnilni postaji za električna vozila. Opremljeni sta z eno enofazno in eno trofazno vtičnico, za počasno ali hitro polnjenje baterij električnih vozil. Vozniki električnih vozil bodo eno novo postajo našli na parkirišču pred stavbo Občine Beltinci, Mladinska ulica 2, eno pa na parkirišču pred Gasilskim domom Beltinci, Ulica Štefana Kovača 5.

ponedeljek, 26. november 2018 ob 10:11

Izšel zbornik »Pobiralci rose« – »Harmatfogok«

Zbudila se bom, opita z jutrom,sanjala te bom odprtih oči,božala tvojo senco, razlito v razkoraku večnosti...

ponedeljek, 26. november 2018 ob 10:07

Lista mladih z vso odločnostjo za Olgo Karba - za županjo občine Ljutomer

PODPORA !LISTA MLADIH Z VSO ODLOČNOSTJO ZA MAGISTRICO PRAVA OLGO KARBA - ZA ŽUPANJO OBČINE LJUTOMER ! Obkrožimo v nedeljo, 2. decembra 2018 na glasovnici številko: 1 - kandidatko mag. OLGO KARBA in si zasigurajmo nadaljni enakomerni razvoj po celotnem teritoriju ljutomerske občine !

ponedeljek, 26. november 2018 ob 09:59

Leščečki zaplesali v zimo

Zadnja novembrska sobota je že tradicionalno napolnila Kulturno dvorano Janeza Ferenca v Veržeju - potekal je namreč 12. Večer folklore, ki so ga člani Folklorne skupine Leščeček poimenovali »Dere pride zima«. V dobri uri in pol trajajočem programu so predstavili »zimske« običaje.

ponedeljek, 26. november 2018 ob 07:56

Tomaž ŠIC bar dosegel veliko zmago v domači dvorani

V petek, 23. novembra, je KMN Tomaž ŠIC bar odigral v domači dvorani ŠIC Ljutomer zadnjo tekmo v letošnji sezoni in se pomeril z ekipo KMN Miklavž TBS Team 24 ter jo končal z lepo zmago, s katero so tudi prevzeli vodstvo na lestvici, saj so FC Hiša daril Ptuj izgubili.

nedelja, 25. november 2018 ob 20:59

General Maister se je pridružil radgonskim velikanom

Območje Gornje Radgone je Sloveniji in svetu dalo veliko število znanih in priznanih ljudi različnih profilov, ki so s seboj v svet odnesli tudi ime Gornje Radgone. In v želji, da bi se jim vsaj malo oddolžili že od leta 2006 v Aleji velikih na Maistrovem trgu v Gornji Radgoni, pri cerkvi Svetega Petra in spominskega obeležja "Nikoli več" postavljajo doprsne kipe zaslužnim ljudem. In ker je mesto sejmov in penine neposredno povezano tudi s stoletnico konca 1. svetovne vojne in s tem generalom ...

nedelja, 25. november 2018 ob 18:03

Lovci med lovom naleteli na žensko truplo

Policisti so bili v soboto, 24. novembra, v dopoldanskem času obveščeni, da je bilo izven naselja Radenci najdeno žensko truplo. Med zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da so lovci med lovom ob reki Muri v gozdu izven naselja Radenci, v bližini zaščitnega nasipa našli žensko truplo, v razpadajočem stanju in neprepoznavno.

nedelja, 25. november 2018 ob 17:26