Na 23. martinovanju v Gornji Radgoni veliko navdušenih vinoljubov, veseljakov in drugih gostov

Ne glede na to, da v vinskih kleteh oz. v sodih že nekaj časa vre, ko se sladki mošt nekoliko hitreje kot običajno spreminja, ali se je spremenil v vino, se to »uradno« dogaja šele v »Martinovem tednu«, ko po številnih, zlasti vinorodnih, mestih in krajih pripravljajo tradicionalne »Martinove prireditve«. In ena takšnih, pravzaprav ena večjih na severovzhodu države, je znova bila v Gornji Radgoni, ki sodi med pomembnejša slovenska vinogradniško - vinarska ...

nedelja, 12. november 2017 ob 19:46

Borut Pahor ostaja predsednik RS

V nedeljo, 12. novembra, so v Republiki Sloveniji potekale šeste volitve za predsednika samostojne države. 1.713.461 volilnih upravičencev v Republiki Sloveniji je na skoraj 3.200 voliščih po Sloveniji in v tujini izbiralo med dvema kandidatoma. Kandidata sta zdajšnji predsednik Borut Pahor in kamniški župan Marjan Šarec.Podatke o udeležbi do 11. in 16. ure najdete tukaj, prve delne neuradne izide volitev pa lahko spremljate v spodnji aplikaciji, ki se sproti posodablja. Rezultati po na ...

nedelja, 12. november 2017 ob 19:0214

Vozilo obstalo na strehi v obcestnem jarku

V nedeljo, 12. novembra, okoli 17. ure, se je na cesti Sitarovci - Mala Nedelja, zgodila prometna nesreča, kjer je voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste. Vozilo je obstalo v obcestnem jarku na strehi.Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri prenosu ene poškodovane osebe, potegnili vozilo na cesto in pomagali vlečni službi pri natovarjanju poškodovanega vozila.

nedelja, 12. november 2017 ob 18:20

Prleški judoisti dosegli odlične rezultate na Iršičevem memorialu

Na tradicionalnem mednarodnem judo turnirju Iršičev memorial 2017, ki je potekal v soboto, 11. novembra, v Mariboru, so prleški judoisti iz TVD Partizana Ljutomer v starostnih skupinah članov in kadetov dosegli odlične rezultate.

nedelja, 12. november 2017 ob 13:234

Do 16. ure 30,45-odstotna volilna udeležba

Po vsej Sloveniji v nedeljo, 12. novembra, poteka drugi krog volitev za predsednika države. Na 3.074 rednih voliščih in 88 voliščih omnia, ki so namenjena tistim, ki želijo glasovati zunaj kraja stalnega prebivališča, lahko svoj glas odda 1.713.461 volilnih upravičencev. Kandidata sta zdajšnji predsednik Borut Pahor in kamniški župan Marjan Šarec.Volivci lahko svoj glas oddajo do 19. ure, dotlej pa še vedno velja volilni molk.

nedelja, 12. november 2017 ob 12:401

Martinovanje pri Svetem Juriju ob Ščavnici

Turistično društvo Sveti Jurij ob Ščavnici je v sodelovanju z ostalimi društvi ter ob podpori Občine Sv. Jurij, v soboto, 11. novembra, drugo leto zapored, pripravilo Martinovanje na ploščadi pred Kulturno upravnim središčem. Namen prireditve je obuditev praznovanja starega slovenskega praznika, utrjevanje sodelovanja med društvi in prijetno druženje ljudi, katerega je v zadnjem času daleč premalo.Hladno in oblačno vreme ni obetalo velikega števila obiskovalcev, vendar se je s prihodom ...

nedelja, 12. november 2017 ob 10:46

V Obrežu pri oranju naleteli na neeksplodirano topovsko granato

V soboto, 11. novembra, ob 14.22 so v naselju Obrež, občina Središče ob Dravi, je domačin pri oranju njive našel neeksplodirano ubojno sredstvo.Policisti so kraj zavarovali do prihoda delavca iz Državne enote Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstev, kateri je ugotovil, da gre v danem primeru za topovsko granato iz II. svetovne vojne kalibra 81 mm.

nedelja, 12. november 2017 ob 10:165

V Ljutomeru Martinovanje zaključili z Gadi

V soboto, 11. novembra, na Martinovo, je tudi v v Ljutomeru bilo veselo. Za zabavo so že v zgodnjih popoldanskih urah skrbeli Mladi Pomurci, potekalo je tekmovanje v kuhanju kisle juhe, pospravljanje klopotca, številni obiskovalci so se lahko ustavili na Martinovi tržnici ter si privoščili Martinovo malico, potekal pa je tudi krst mošta.

nedelja, 12. november 2017 ob 09:503

Poln šotor so do jutranjih ur zabavali Drugo Dugme in Mambo Kings

Ta konec tedna je v Ormožu potekalo dvodnevno, že 25. tradicionalno Martinovanje, ki je znova privabilo množico ljudi tako iz Ormoža kot iz okolice. Organizatorji so znova poskrbeli za pester program, med katerim ni manjkalo degustacij vin in potic, slovesnosti in druženja ob dobri družbi.

nedelja, 12. november 2017 ob 09:081

Ormož nabito poln obiskovalcev na Martinovo soboto

Jutranje dogajanje se je v soboto v Ormožu pričelo na Kerenčičevem trgu z Velikim Martinovim sejmom, ki je bil tudi letos dodobra obiskan tako s strani lokalnih in drugih pridelovalcev in trgovcev, kot tudi s strani obiskovalcev. Tudi letos je potekalo kuhanje Prleškega piskra.Ob 10. uri so se v dveh delih na Kerenčičevem trgu predstavile godbe, ki so kasneje nastopile v športni dvorani Hardek na že 22. tekmovanju godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla. Tekmovalo je ...

nedelja, 12. november 2017 ob 08:34