Na vrhu Zvone team Športni park Gabernik in Žaga bar Ključarovci

Konec prejšnjega tedna je bilo odigrano zadnje kolo in zaostale tekme devete sezone zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer za člane. Vrh lestvice A je zasedla ekipa Zvone team Športni park Gabernik, vrh lestvice B pa Žaga bar Ključarovci. Redni del tekmovanja je s tem končan, najboljše tri ekipe iz vsake skupine so se uvrstile na zaključni turnir, ki bo v soboto, 31. januarja, v dvorani ŠIC Ljutomer.

sreda, 21. januar 2015 ob 10:05

20-letnik z nožem napadel policista

Policisti PU Murska Sobota so bili v petek, 16. januarja, ob 15.30 uri obveščeni, da se v stari zgradbi bivše uprave podjetja v Lendavi, nahaja mladina, ki razgraja.

sreda, 21. januar 2015 ob 08:50

Vincekov pohod po medžimurskih bregovih

Ob godu svetega Vincenca, ki je zavetnik vinske trte je Planinsko društvo Bundek Mursko Središče v Medžimurju na Hrvaškem, koncem prejšnjega tedna (nedelja, 18. januarja) pripravilo že tradicionalni Vincekov pohod, ki se je začel v zgodnjih jutranjih urah in končal ob trdnem svitu.

sreda, 21. januar 2015 ob 08:46

Gimnazijci so darovali kri

Ljutomersko območno združenje Rdečega križa Slovenije je v sodelovanju s krajevnimi organizacijami, Zavodom za transfuzijsko medicino Ljubljana in oddelkom za transfuzijo UKC Maribor pripravil tridnevno krvodajalsko akcijo, ki se je je udeležilo več kot 400 krvodajalcev. Med tistimi, ki so darovali to najdragocenejšo življenjsko tekočino, so bili tudi dijaki in profesorji Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML).

torek, 20. januar 2015 ob 08:41

Voznik motokros motorja umrl na kraju nesreče

V ponedeljek, 19. januarja, ob 11.46 uri, so bili policisti PU Murska Sobota obveščeni, da je ob reki Muri padel voznik motokros motorja in je v nezavesti.

ponedeljek, 19. januar 2015 ob 15:50

Nov list v koledarju življenja Martina Filipa

Kmalu zatem, ko smo zamenjali koledarje, je nov list v koledarju svojega življenja obrnil tudi Martin Filip iz Kuršincev pri Mali Nedelji. V nedeljo, 18. januarja, ga je namreč obiskal eden dobrih mož častitljive starosti, pa ne Miklavž, Božiček ali dedek Mraz, kateri so obdarovali v zadnjem mesecu preteklega leta. K njemu je prišel Abraham, namesto darila pa ga je spomnil, da je dopolnil petdeset let življenja in se pridružil veliki družini Abrahamovcev.

ponedeljek, 19. januar 2015 ob 14:26

Škofijsko srečanje kolednikov

V soboto, 10. januarja, je v Bakovcih potekalo škofijsko srečanje kolednikov, ki so se zbrali v župnijski cerkvi sv. Ane. Srečanja so se udeležili tudi koledniki iz ljutomerske župnije, pod vodstvom kaplana Zorana Carja. Sveto mašo je vodil škof ordinarij msgr. dr. Peter Štumpf, ob somaševanju osmih duhovnikov. Zbrane je pozdravil domači župnik dr. Franc Zorec, ki je ob tej priložnosti čestital škofu ob njegovi 5. obletnici umestitve v škofiji.

ponedeljek, 19. januar 2015 ob 09:52

OK Radenci - OK Mislinja 3:0

V veliki športni dvorani Radenci je bila v soboto, 17. januarja, s pričetkom ob 19. uri, tekma 10. kroga 3. državne odbojkarske lige med domačo ekipo Odbojkarskega kluba Radenci ter gostujočo ekipo Odbojkarskega kluba Mislinja iz Mislinje.

ponedeljek, 19. januar 2015 ob 09:43

Letošnji maturanti Ekonomske šole Murska Sobota so zaplesali svoj maturantski ples

Po srednjih šolah se pričenjajo letošnji maturantski plesi, ki so namenjeni prav vsem učencem zaključnih razredov 4. letnikov srednjih šol. Ta tradicija, ki se pelje že vrsto let in je nekako simbol zaključka obdobja srednješolskega izobraževanja ter korak v nov čas osebne odraslosti.

nedelja, 18. januar 2015 ob 19:10

V desetem letu delovanja so uresničili veliko željo

Za člane in članice društva Oldtimer Stara Gora, je bilo leto 2014 prelomno, je v uvodu poročila o delu in aktivnostih, na rednem letnem občnem zboru društva, poudaril predsednik Alojz Slekovec. V desetem letu plodnega in uspešnega delovanja se jim je namreč izpolnila velika želja: uspel jim je nakup starejšega gospodarskega objekta s pripadajočim zemljiščem, katerega z veliko veselja, energije, vztrajnosti in tudi iznajdljivosti, preurejajo v muzej kulturne, tehnične in premične ...

nedelja, 18. januar 2015 ob 11:23