Smučanje v Gresovščaku

Pred več kot 35 leti je bilo v Gresovščaku znano smučarsko središče. Smučišče se je pričelo višje od Sagajeve domačije ob cesti za Jeruzalem, nadaljevalo po cesti med vinogradi in po »Sagojeven bregi - kopaji«, vse do doline.

torek, 12. februar 2013 ob 12:069

Ljutomerčanke uspešne tudi v Mežici

Odbojkarice ŽOK ZM Ljutomer so preteklo soboto gostovale v Mežici, od koder so se vrnile s polnim izkupičkom.

torek, 12. februar 2013 ob 09:42

Otroci so spoznavali vodo kot življenjsko vrednoto

Voda je življenjskega pomena za vsa živa bitja. Voda omogoča funkcioniranje živega organizma in je hkrati življenjski prostor za številne živali in rastline. Pomembna je tudi za vzdrževanje higiene. Za ta namen porabimo precej več vode kot za fiziološke potrebe. Največ vode pa se porabi v industriji, prometu, kmetijstvu in drugih gospodarskih panogah, torej za ekonomski namen.

torek, 12. februar 2013 ob 09:36

Ljutomer med tremi finalisti za nagrado EU

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je v okviru projekta integriranega javnega potniškega prometa izvajalo aktivnosti na področju trajnostnih mestnih prometnih načrtov. Skladno z usmeritvami Evropske unije je pripravilo Smernice za izdelavo celostne prometne strategije za lokalne skupnosti, ki so bile pilotno preizkušene v Ljutomeru.

torek, 12. februar 2013 ob 09:031

Pustovanje v diskoteki Anton

Na pustno soboto so tudi v diskoteki Anton v Cerkvenjaku pripravili noro pustovanje, ki se ga je udeležilo veliko takšnih in drugačnih maškar. Podelili so tudi bogate nagrade za skupinske in posamične maske.

nedelja, 10. februar 2013 ob 22:29

Fašenk s Samostalnimi referenti in Cyphre Louis

Na fašensko soboto, 9. februarja, se je v Unterhundu Ormož zgodil pustni koncert. Nastopili so Beograjčani Samostalni referenti ter Ljutomerčani Cyphre Louis. Kot se za pust spodobi, pa so koncert začinile še izvirne maske in pričarale veselo pisano vzdušje. Rajanje se je zavleklo pozno v noč.

nedelja, 10. februar 2013 ob 22:13

9. otroško pustno rajanje v Unterhundu

V soboto, 9. februarja, je Mladinski center Ormož priredil že 9. otroško pustno rajanje v grajski kleti Unterhund. Vstop je bil prost. Otroci so se zabavali, igrali in plesali, pa tudi posladkali s pustnimi krofi in sočnimi jabolki Sadjarstva Ivanjkovci.

nedelja, 10. februar 2013 ob 17:511

Fašenk v Lotmerki z aktualno tematiko

Na pustno nedeljo je v Ljutomeru potekal Fašenk v Lotmerki, tradicionalna pustna povorka na Glavnem trgu, ki jo organizira Turistično društvo Ljutomer. Letos se je predstavilo devet skupin, ki so na šaljiv način prikazali aktualno problematiko, največ na temo politike.

nedelja, 10. februar 2013 ob 17:486

Pustovanje v Središču ob Dravi

Na pustno soboto, 9. februarja, je v Središču ob Dravi potekalo tradicionalno 17. pustovanje, katerega se je udeležilo 26 skupin.

nedelja, 10. februar 2013 ob 12:19

Pustovanje v Oxygenu

V diskoteki Oxygen so 9. februarja, pripravili veliko pustovanje, ki je bilo dobro obiskano. Za dobro vzdušje sta skrbela dj Denyto in deejay S-ALEX (Oxygen resident).

nedelja, 10. februar 2013 ob 12:14