Umrl je Christopher Lee

Christopher Lee je leta 2011 obiskal tudi Ljutomer v sklopu Grossmannovega festivala filma in vina

Prlekija-on.net, četrtek, 11. junij 2015 ob 14:35
Christopher Lee leta 2011 v Ljutomeru

Christopher Lee leta 2011 v Ljutomeru

V starosti 93 let je umrl legendarni britanski igralec Christopher Lee, ki je pred davnimi desetletji odlično uprizoril filmsko Drakulo, mlajši pa si ga bodo zapomnili predvsem kot grofa Dooku v Vojni zvezd in Sarumana iz trilogije Gospodar prstanov.

Igralec, ki si je v svoji dolgoletni karieri prislužil naziv igralca z največ posnetimi filmi, je umrl v nedeljo v bolnišnici v Londonu, kamor so ga pred tremi tedni prepeljali po prestanem srčnem napadu in težavah z dihanjem. Igralec je 27. maja v bolnišnici tudi dopolnil svoj 93. rojstni dan. Žena Birgit, s katero sta bila poročena več kot 50 let, je žalostno novico z zamudo oznanila, ker je želela najprej obvestiti najbližje družinske člane.

Christopher Lee v Ljutomeru:
V Ljutomer je prispel Christopher Lee
Občinstvo nagovorila Christopher Lee in Menahem Golan
Pogovor s Christopherjem Leejem na Glavnem trgu
Podelili nagrade letošnjega Grossmanna


Lee je zaslovel v petdesetih letih prejšnjega stoletja kot glavna zvezda filmov studia Hammer, vendar pa je bilo zadnjih 15 let zanj najbolj produktivnih, ko smo ga lahko videli kot grofa Dooku v Vojni zvezd in Saruman v Gospodarju prstanov. Največkrat je interpretiral negativne like, zadnja leta pa je aktivno deloval tudi v glasbi, ko je izdal tudi več skladb v heavy metal žanru.

Za svoje vloge in prispevek k filmski umetnosti je prejel številna priznanja, nagradili so ga v ZDA, Franciji, Nemčiji, Španiji, Italiji in Veliki Britaniji, leta 2009 ga je angleški princ povišal v viteza, za življenjsko delo pa so Leeja leta 2011 nagradili tudi v Ljutomeru na Grossmannovem festivalu filma in vina. Pogovor z njim pred štirimi leti smo posneli tudi mi, kar si lahko ogledate spodaj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.