Neznanec s požigom lastnico oškodoval za okoli 35 tisoč evrov

V soboto, 6. maja, ob 23.28 je v Zgornji Ščavnici, v občini Sveta Ana, zagorel zapuščen stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Sveta Ana, Benedikt in Lenart in požar pogasili. Gasilci PGD Sveta Ana so ostali na požarni straži.

nedelja, 7. maj 2017 ob 19:51

V Sovjaku so posadili potomko najstarejše trte z Lenta, modre kavčine

Praznovanje letošnjega občinskega praznika občine Sv. Jurij ob Ščavnici se končuje. Kot enega izmed zadnjih, od skupno okrog trideset dogodkov v času praznovanja, so vinogradniki Sovjaka pripravili tradicionalni 19., po nekaterih podatkih pa že 20. dan odprtih vrat vinskih kleti.

nedelja, 7. maj 2017 ob 19:27

Gasilci sektorja Mala Nedelja so z mašo počastili god svojega zavetnika Sv. Florjana

Gasilke in gasilci, od najmlaljših do veteranov, iz PGD Radoslavci, PGD Precetinci in PGD Mala Nedelja, ki sestavljajo sektor Mala Nedelja, so se v nedeljo, 7. maja, zbrali v župnijski cerkvi pri maši, s katero so počastili god zavetnika gasilcev Svetega Florjana.

nedelja, 7. maj 2017 ob 19:00

V župniji Mala Nedelja zakrament svete birme prejelo 24 birmancev in birmank

V soboto, 6. maja, je ob 10. uri v cerkvi Svete Trojice pri Mali Nedelji potekal zakrament svete birme. Veroučenci oz. birmanci so se na zakrament svete birme pripravljali pri verouku, z rednim obiskom svetih maš ter z udeležbo na duhovnih vajah in birmanski devetdnevnici. Vsak veroučenec, je pred ...

nedelja, 7. maj 2017 ob 18:51

Laura Vrbančič zmagala na DP mlajših dečkov in deklic v judu

V Kranju so se v soboto, 6. maja, na Državnem prvenstvu mlajših dečkov in deklic zbrali tudi prleški judoisti. Vseh tekmovalcev je bilo 235 iz 36 judo klubov, med njimi 23 prleških judoistov.

nedelja, 7. maj 2017 ob 15:44

Narsej Lackovič osvojil naslov državnega prvaka

V soboto, 6. maja, so na državnem prvenstvu mlajših članov in članic v Kranju nastopili tudi prleški judoisti. Tekmovalci TVD Partizana Ljutomer so dosegli naslednje rezultate:

nedelja, 7. maj 2017 ob 11:083

Na valovih Mure se je pomerilo 23 ekip

Podobno kot že vrsto let, v začetku maja, je Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Gornja Radgona tudi letos, v sodelovanju z Občino Gornja Radgona, Društvom Moja Mura, ter PGD iz avstrijske Radgone (FF Bad Radkersburg), pripravilo IX. dan reke Mure 2017. Samo tekmovanje na reki Muri, pod imenom " ...

nedelja, 7. maj 2017 ob 10:553

V Ljutomeru sedemnajst ekip kuhalo bograč

Pred dvorano ŠIC v Ljutomeru se je v soboto, 6. maja, odvijalo že tretje tekmovanje v kuhanju bograča, ki sta ga pripravila ŠIC bar cafe in Društvo za promocijo Prlekije. Organizator je vsaki ekipi priskrbel pribor, kruh, delovno mizo, senčnik, meso (svinjsko, goveje, divjačinsko), čebulo in ...

nedelja, 7. maj 2017 ob 10:233

V nesreči urml 48-letni kolesar

Okrog 11. ure‎ so policisti bili obveščni o hujši prometni nesreči na lokalni cesti v naselju Šober. V nesreči je bil udeležen 48-letni kolesar, ki je vozil po hribu navzgor iz smeri naselja Gaj nad Mariborom v smeri naselja Urban.

sobota, 6. maj 2017 ob 21:04