V Radencih darovana prva Božična maša v Pomurju

V veliki jedilnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, se je v torek, 22. decembra ob 11. uri, pričela letošnja prva Božična maša na obeh bregovih reke Mure. Daroval jo je sam murskosoboški škof dr. Peter Štumpf.

torek, 22. december 2015 ob 17:13

Za otroke pripravili peko novoletnega peciva in pravega domačega kruha

Skupina izvajalcev v programu Laična pomoč družinam »Skupaj zmoremo«, pod okriljem CSD Ljutomer, smo se potrudili, da so slast decembrskih dobrot izkusili tudi otroci. Tokrat smo za te otroke, skupaj s prostovoljkama iz Aktiva kmečkih žena iz Babincev, pripravili peko novoletnega peciva ...

torek, 22. december 2015 ob 15:20

Nič ne kaže, da bi do konca leta zapadel sneg

Z 22. decembrom se začenja koledarska zima, dnevi bodo s tem postopoma daljši, noči pa krajše. Po napovedih vremenoslovcev si še nekaj časa ne moremo obetati omembe vredne vremenske spremembe, temperature bodo še vedno previsoke za ta letni čas, po nižinah pa bo precej megle.

torek, 22. december 2015 ob 10:54

V 2016 tri nepozabna oviratlon doživetja

Športno društvo Oviratlon za 2016 napoveduje tri oviratlon izzive: prva priložnost za prvinski osebni izziv bo že marca, ko bo na Pokljuki zimski oviratlon, konec junija bo v osrčju pokljuških gozdov že tradicionalna poletna dogodivščina, septembra pa se oviratlon seli na prekmurske ravnice ...

torek, 22. december 2015 ob 10:31

Adventno božični večer na Pertoči

V prostorih Medgeneracijskega centra na Pertoči, ki je tudi Vaškogasilski dom, so v tem kraju Goričkega, v Občini Rogašovci, pripravili bogat program za letošnji adventno božični večer. Organizator tradicionalne prireditve 19. decembra zvečer je biloKulturno turistično društvo Sončnica ...

torek, 22. december 2015 ob 10:15

Prvi koncert vokalnega kvinteta Klopotec Kapela

V ponedeljek, 21. decembra, je v cerkvi Svete Marije Magdalene na Kapeli, imel svoj prvi koncert vokalni kvintet Klopotec Kapela. Pod vodstvom strokovnega vodja Antona Divjaka so v prvem delu božično novoletnega koncerta predstavili narodne in ponarodele pesmi, v drugem delu pa božične pesmi.

torek, 22. december 2015 ob 09:21

12-letna Sara deluje kot prostovoljka pri Anini zvezdici Pomurja

12-letna Sara Zamuda iz Stare Nove vasi obiskuje 7. razred osnovne šole Križevci. Letos poleg šole deluje tudi kot prostovoljka pri Anini zvezdici Pomurja, ki zbira pomoč za socialno ogrožene družine in posameznike v Pomurju, katere koordinatorka je Amadea Gomboc.

ponedeljek, 21. december 2015 ob 17:57

V Ormožu se sprašujejo k čemu tam žičnata ograja

Slovenijo obdaja že 140 kilometrov žičnate ograje, ki jo ob meji postavljajo še naprej. Tudi v Ormožu, kjer že stoji v krajevni skupnosti Kog, sedaj naj bi jo postavili še od Ormoža proti Forminu v občini Gorišnica ob tamkajšnji hidroelektrarni.

ponedeljek, 21. december 2015 ob 13:151

Zimska vila in palčki so v čarobnem večeru pričarali otrokom iskrice v očeh

Babica Zima nam včasih zagode in ne natrosi čisto nič snega. Zato pa je dobro, da obstajajo pravljična bitja, da to vseeno storijo namesto nje.

ponedeljek, 21. december 2015 ob 09:42