Botra Jesen v vrtcu Križevci

Če opazujemo naravo, lahko opazimo, da se spreminja. Listi so začeli rjaveti, rumeneti… Dozoreli so tudi pridelki v sadovnjaku in vinogradu.

torek, 23. september 2014 ob 17:27

Avsenikove, Slakove in druge viže

Ob Svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni, 21. septembru, so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pripravili družabno srečanje na oddelku oseb z demenco. Druženje je potekalo v ponedeljek, 22. septembra, dopoldne.

torek, 23. september 2014 ob 16:19

30 let rocka v Radgoni

Gornja Radgona je kot tisočletno mejno področje ter stičišče različnih kultur, neke vrste okno na zahod, v zadnjih desetletjih predstavljala poseben družbeni prostor, kjer so se ob različnih priložnostih zbirali in srečevali mladi iz bližnje in širše pomurske okolice, celotne Slovenije ...

torek, 23. september 2014 ob 13:58

V Sitarovcih in Precetincih se veselijo prenovljene ceste

Vaščani Sitarovcev in Precetincev v Krajevni skupnosti Radoslavci, so se v ponedeljek, 22. septembra, skupaj z županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba, nekaterimi občinskimi svetniki in predstavniki KS Radoslavci, poveselili ob pomembni pridobitvi za ti prleški vasici. Uradno so v uporabo predali ...

torek, 23. september 2014 ob 12:558

Za ugotovitev smrti novorojenčka bodo potrebne dodatne histološke preiskave

V UKC Maribor so opravili sodno obdukcijo otroškega trupla, ki je bilo v ponedeljek najdeno na jezu Markovci. Obdukcija še ni dala odgovora na vprašanje ali je bil novorojenček rojen živ ali pa je bil mrtvorojen. Potrebne so namreč še dodatne histološke preiskave.

torek, 23. september 2014 ob 12:36

Na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici s projektnim dnevom obeležili 110-letnico rojstva Edvarda Kocbeka

Na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici smo v ponedeljek, 22. septembra 2014, obeležili 110-letnico rojstva Edvarda Kocbeka. V okviru Kocbekovega leta smo se na šoli odločili, da pripravimo projektni dan in na tak način počastimo življenje in delo našega znamenitega rojaka, velikega moža, čeprav v slovenski ...

ponedeljek, 22. september 2014 ob 22:44

Kako smo v občini Ljutomer župane oz. županjo izvolili v prejšnjih letih?

Na lokalnih volitvah, 5. oktobra, bomo v občini Ljutomer izbirali med dvema kandidatoma za župana oz. županjo. To sta zdajšnja županja mag. Olga Karba in Franjo Karlovčec.

ponedeljek, 22. september 2014 ob 20:01

Pri Markovcih v reki Dravi našli truplo novorojenčka

V ponedeljek, 22. septembra, ob 12.29 so bili policisti na telefonsko številko 113 obveščeni, da je reka Drava pri jezu v Markovcih naplavila otroško truplo. Na kraj so bili takoj poslani policisti, ki so ugotovili, da so delavci v reki Dravi našli truplo novorojenčka.

ponedeljek, 22. september 2014 ob 13:32

Po deževni noči, voda spet zalivala kleti

Deževje, ki je iz nedelje na ponedeljek znova zajelo naše kraje, je spet povzročilo nekaj nevšečnosti in zalite kleti. Ker se še voda po obilnem deževju v preteklem tednu, ni povsem umaknila iz našega območja, je še toliko prej prišlo do ponovnega zalivanja nižje ležečih predelov.

ponedeljek, 22. september 2014 ob 12:521