Jesenska modna zabava v Cityparku

Ob koncu tedna je priljubljeno nakupovalno središče Citypark v Ljubljani, svoje obiskovalce povabilo na prav posebno jesensko modno revijo, kjer so predstavili bogato ponudbo blagovnih znamk za vsak žep. Pravzaprav kar na dve, na katerih so predstavili nove modne smernice za jesenske dni. Bogat izbor ...

ponedeljek, 23. september 2013 ob 11:201

Svetopisemski prizori ujeti v cvetju

Primož Petek, doma iz Križevcev pri Ljutomeru, se je v domači župnijski cerkvi v Križevcih pri Ljutomeru prvič samostojno predstavil kot vrtnar, ki je zaposlen v vrtnarstvu Kurbus na Meleh.

ponedeljek, 23. september 2013 ob 11:07

Marjan Topolnik pridelal 110-kilogramsko bučo velikanko

Tudi letos je kljub suši nekaterim uspelo pridelati buče velikanke. Med njimi je tudi Marjan Topolnik iz Križevcev pri Ljutomeru v Prlekiji, ki že vrsto let vrtnari in prideluje buče, ostalo zelenjavo in povrtnino.

ponedeljek, 23. september 2013 ob 10:572

Judoisti TVD Partizan Ljutomer nastopili na Pokalu Oplotnice

V soboto, 21. septembra, je v Oplotnici potekal uradni turnir Judo zveze Slovenije za slovenski pokal za starostno skupino U-14. Na njem je sodelovalo 110 tekmovalcev iz Hrvaške in Slovenije.

nedelja, 22. september 2013 ob 23:19

Slovenija znižuje CO2: primera dobre prakse: Ljutomer - Gradec

Umanotera iz Ljubljane je skupaj s partnerji 12. septembra, organizirala strokovno ekskurzijo v zvezi z ukrepi občin kot znanilcev trajnostnih sprememb na področju trajnostne mobilnosti.

nedelja, 22. september 2013 ob 22:552

Srečanje ribičev iz treh sosednjih dežel na Moti

Zveza ribiških družin Pomurja kot nosilec, in Ribiška družina Ljutomer kot organizator, sta v soboto, 21. septembra, pripravila srečanje ribičev iz treh sosednjih držav, ki jih združuje reka Mura in podpis listine o medsebojnem sodelovanju pod sloganom "Mura nas povezuje".

nedelja, 22. september 2013 ob 18:081

Klape še drugič letos napolnile ŠIC

Po razprodanem koncertu marca letos, so se v Ljutomer ponovno vrnile največje in največkrat nagrajene dalmatinske klape. Nastopile so klape Sveti Juraj HRM, Šufit, Cambi in Maslina. Koncert v športni dvorani ŠIC Ljutomer, je bil tudi tokrat razprodan.

nedelja, 22. september 2013 ob 10:42

Železniški tir se obnavlja, a...

Naš bralec Janče nam je poslal sporočilo in fotografije o delovanju SŽ na njihovem delu občine v KS Krištanci, Šalinci, Grlava, kjer se sprašuje o pravilnosti in o obveščenosti domačinov o izvajanju teh del.

nedelja, 22. september 2013 ob 10:3210

Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

Na oglasni deski DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, smo lahko prebrali, da je vsako leto 21. septembra Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. Ta bolezen je v družbi najbolj poznana in tudi najpogostejša oblika demence. Zanjo oboli 60 odstotkov vseh, ki jih prizadenejo kognitivne motnje. Leta ...

sobota, 21. september 2013 ob 17:40