HUJŠANJE!

Zakaj ne bi združili prijetnega s koristnim?

suzana33, četrtek, 19. november 2009 ob 19:334

Z ultimativno 'seks dieto' boste ubili dve muhi na en mah – z užitkom do manj kilogramov!

ZA:
- Prebudite vaše spolno življenje
- Izgubite odvečne kilograme
- Okrepite imunski sistem
- Poskrbite za zdravje srca in ožilja
- Štetje kalorij ni potrebno

PROTI:
- Avtorica ni strokovnjak za prehrano
- Nekatere vrste hrane niso dovoljene

Blagodejni učinki seksa
Številni moški in ženske se iz povsem razumljivih razlogov navdušujejo nad ultimativno seks dieto. Njena avtorica Kerry McCloskey ni strokovnjak na področju prehrane ali hujšanja, vseeno pa je svoje trditve podkrepila z zadostnimi znanstvenimi dokazi. K stvari je pristopila nadvse resno in vestno naredila svojo domačo nalogo. Poglobila se je v področji spolnosti in hujšanja, ju temeljito raziskala in našla podatke številnih raziskav, ki trdijo, da pogosti spolni odnosi pripomorejo k boljšemu splošnemu zdravju, pomagajo pri depresijah in so odličen način za zmanjšanje telesne teže. Seks pomaga kuriti kalorije, saj v eni minuti izgubite kar 26 kalorij. Strokovnjaki trdijo, da tisti, ki se ljubijo trikrat na teden, pokurijo okoli 7500 kalorij na leto, kar je toliko, kot bi pretekli 120 kilometrov.

Vsaj trikrat na dan
Odvečnih kilogramov se boste z redno spolno aktivnostjo kaj hitro znebili. Učinek diete naj bi bil odvisen predvsem od števila spolnih odnosov. Priporočljivi so najmanj trije do štirje spolni odnosi na dan, med vikendom pa še več. Vadba se torej osredotoča predvsem na spolno aktivnost, spremljajo pa naj jo tudi druge dejavnosti, ki bodo utrdile vez med vami in vašim partnerjem in okrepile skupine mišic, ki jih boste pri pogostih spolnih odnosih nujno potrebovali.

Ljubite se s hrano
Pomemben je nadzor nad velikostjo porcij. Količina s hrano vnesenih kalorij mora biti v sorazmerju s količino posteljne aktivnosti. Hrano morate jesti v prijetnem in pomirjajočem okolju, jo počasi prežvečiti, po vsakem grižljaju pa si morate oblizniti ustnice. Kerry priporoča, da jeste tako, kot da bi se prvič ljubili – počasi in z užitkom. Dieta naj bo sestavljena iz nemastnih jedi, bogatih z vlakninami. Priporoča mlečne izdelke z nizko vsebnostjo maščob, žitarice, sladice brez sladkorja, svežo zelenjavo in zelišča, morsko hrano in sadje, odsvetuje pa kruh in testenine. V zmernih količinah lahko torej jeste skoraj vse, najprimernejši pa naj bi bili afrodiziaki, kot na primer vino ali temna čokolada, ki vas bodo spodbudili za vadbo.

ZA RAZMISLIT!!!



Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.


Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42