Carthago nadaljuje z rastjo in širi proizvodnjo v obratu Odranci

Obrat Odranci bo bogatejši za novo strojno halo, razpisana nova delovna mesta

Prlekija-on.net, torek, 7. julij 2015 ob 08:27
Podjetje Carthago še naprej vztrajno nadaljuje svojo uspešno pot. Skupina, ki je vodilni evropski proizvajalec premium avtodomov za poslovno leto 2014/15 ponovno beleži rast prometa. K uspešnosti skupine prispeva velik delež tudi slovenski obrat Carthago d.o.o. V obratu Odranci je v teku širitev kapacitet in na vidiku so dodatne nove zaposlitve.

Promet skupine Carthago
Z ustvarjenim prometom 182 milijonov evrov je skupina Carthago dosegla svoj zastavljen cilj za poslovno leto 2013/14. V primerjavi s predhodnim letom se je promet povečal za 4 %. V tekočem poslovnem letu (31. julij – konec poslovnega leta) skupina načrtuje promet v višini 190 milijonov evrov.

Skupina Carthago zaposluje trenutno 870 sodelavcev, s tendenco naraščanja števila zaposlenih. Od tega je 465 sodelavcev zaposlenih v obratu Odranci.

Paleta produktov znamke MALIBU se dopolnjuje z novimi modeli
Skupina Carthago, kot vodilni proizvajalec na trgu za premium avtodome v Evropi, z optimizmom zre v prihodnost. Nova, samostojna hčerinska znamka MALIBU je leta 2013 uspešno stopila na trg s komfortnim camping VAN-om MALIBU. Paleta modelov postavlja v modelnem letu 2016 z delno integriranimi in integriranimi avtodomi nove impulze na trgu avtodomov. S svežim dizajnom, novimi koncepti in inovacijami ponuja MALIBU cenovno atraktivne modele z visokimi kakovostnimi standardi skupine Carthago.

Proizvodnja znamke MALIBU v obratu Odranci zahteva širitev kapacitet in zaposlenih
Carthago team v Odrancih trenutno išče strokovni kader s področja mizarstva, elektrikarje in CNC-operaterje. Po izgradnji novega skladišča skupina Carthago sedaj investira nadaljnjih 6 milijonov evrov v novo 4.000 m² veliko strojno halo in najsodobnejši strojni park – CNC stroje.

Gradbena dela potekajo po načrtu. Vselitev v nove proizvodne prostore bo realizirana v mesecu avgustu 2015.

Carthago Reisemobilbau je leta 1979 ustanovil Karl-Heinz Schuler. Podjetje, ki ga vodi lastnik, zaposluje okoli 870 zaposlenih in spada v Evropi k vodilnim premium proizvajalcem v panogi. Upravičeno se slogan podjetja glasi: Carthago – das Reisemobil. Osnovna kompetenca so integrirani avtodomi, od Carthago c-compactline do modela highliner, v cenovnem razponu od 60 000 evrov do luksuznega razreda avtodomov. V letu 2013 se je podjetje preselilo v Carthago-City. Nova centrala podjetja se nahaja v pokrajini Oberschwaben, v kraju Aulendorf in se ponaša z najsodobnejšo proizvodnjo avtodomov v Evropi.


Več v Gospodarstvo