Ali netopirji res pijejo kri in se zapletajo v lase?

To in še veliko več, boste lahko izvedeli na brezplačnem predavanju z naslovom Spoznajmo netopirje!, v soboto, 12. septembra, v Zadružnem domu na Cvenu

Prlekija-on.net, sreda, 9. september 2015 ob 09:43
Netopirji

Netopirji

Na Cvenu, v soboto, 12. septembra, ob Mednarodni noči netopirjev, prirejajo brezplačno predavanje z naslovom "Spoznajmo netopirje!", ki bo primerno za vse generacije. Predavanje bo v Zadružnem domu Cven, s pričetkom ob 19. uri.

Tako v Sloveniji kot po svetu so ogroženi in zaščiteni, saj jih človek velikokrat zaradi neznanja in strahu preganja ali celo pobija. Da bi spremenili odnos do teh edinih letečih sesalcev na svetu, se vsako leto po različnih državah, konec poletja, odvijejo brezplačne aktivnosti za vse generacije, pod skupnim nazivom Mednarodna noč netopirjev. Tako bodo tudi letos na Cvenu skozi sliko in besedo spoznali netopirje. In v kolikor bo vreme dopuščalo, se bodo po predavanju sprehodili še po vasi in poskušali z ultrazvočnimi detektorji prestreči eholokacijske klice netopirjev.

Pridi in spoznaj ta čudovita bitja na tem brezplačnem dogodku.

Dogodek prireja Društvo cvenskih čehov in diklin v sodelovanju s Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev in ga bo vodila Jasmina Kotnik, članica obeh omenjenih društev.

Dodatke informacije dobite na: jasmina.kotnik89@gmail.com ali na tel. 031 796 587.

Mednarodna noč netopirjev


Več v Kultura in izobraževanje