Na četrtem Festivalu folklore Prlekije zapelo, zaigralo in zaplesalo enajst skupin

Po nastopu je potekala še proslava ob 20-letnici društva in pogostitev s kulinaričnimi dobrotami, ki so jih pripravile pridne babinske gospodinje

Prlekija-on.net, torek, 15. september 2015 ob 09:20
4. Folklorni festival Prlekije

4. Folklorni festival Prlekije

V Babincih je minuli konec tedna potekal 4. Folklorni festival Prlekije, kjer so se predstavile odrasle folklorne skupine iz celotnega območja Prlekije s prikazom plesov, šeg in navad.

Že v soboto je potekal prikaz in delavnica peke kruha, kuhanje kisle juhe ter prikaz in delavnica peke pogač - kvasenic, krapcev in postržjač. V nedeljo pa je že dopoldan bila na ogled razstava kmečkih dobrot ter stojnice partnerjev prireditve, ob 13. uri pa se je enajst prleških skupin predstavilo na festivalu folklore. Nastopili so Pevska skupina Pšenični klas Babinci, FS KD Anton Krempl Mala Nedelja, FS DU Križevci, MFS KD Cven, FS DU Ljutomer, FS Gornja Radgona, FS Prlek KD Manko Golar Ljutomer, FS KUD Križevci, Veseli Prleki, FS KUD Razkrižje in gostitelji FS TKD Babinci. Pred nastopom so se vse skupine v povorki sprehodile po okolici vasi.

Na prireditvi so bili med drugim prisotni direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, mag. Igor Teršar, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, vodja OI JSKD Ljutomer, Mira Rebernik Žižek, direktor LTO Prlekija Ljutomer, Andrej Vršič in predsednica Pomurske turistične zveze, Barbara Kolenc.

Ob koncu je predsednica TKD Babinci, Jožica Berden v imenu društva občini Ljutomer predala zahvalo za pomoč in sodelovanje, ki jo je prevzela županja, katera pa je prav tako v imenu občine društvu podelila zahvalo za uspešno 20-letno delovanje društva. Društvo je zahvalo za pomoč in sodelovanje podelilo tudi JSKD, ki jo je prevzel predsednik Teršar.

Po nastopu je potekala še proslava ob 20-letnici društva in pogostitev s kulinaričnimi dobrotami, ki so jih pripravile pridne babinske gospodinje.


Več v Kultura in izobraževanje