Mladinski center Prlekije na 10. Otroškem bazarju

Na njem se je med drugimi predstavilo tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti s svojimi programskimi partnerji

Prlekija-on.net, sobota, 3. oktober 2015 ob 13:22
MCP na 10. Otroškem bazarju

MCP na 10. Otroškem bazarju

Največji sejem za družine in edini tovrsten specializirani sejem v Sloveniji Otroški bazar je potekal od 18. do 20. septembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Tokratni dogodek je imel še poseben pomen, saj je bil jubilejni – deseti in na njem se je med drugimi predstavilo tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti s svojimi programskimi partnerji.

Mladinski center Prlekije je tako predstavil delovanje vsakodnevnega, celoletnega projekta Sožitje – centra za družino, ki ga vodi mlada psihologinja Nina Stegmüller. V istem paviljonu so jim družbo še delali in animirali mimoidoče obiskovalce drugi programski partnerji ministrstva: centri za socialno delo, centri za usposabljanje, delo in varstvo, centri za družino in nevladne organizacije. Otroški bazar je obiskalo blizu 40.000 obiskovalcev in je tradicionalno postregel z izobraževanjem, kulturnim in zabavnim programom, različnim zanimivim dogajanjem v sejemskih dvoranah in na prostem, medgeneracijskim programom, športnim dogajanjem in mini živalskim vrtom. Vse dni je potekala tržnica rabljene otroške opreme, srečanje nosečnic in mladih staršev, družinska svetovalnica in še in še.

Vse mlade družine, ki so letos izostale, lahko zamujene, nepozabne skupne trenutke, vredne ogleda in doživetja, z gotovostjo nadoknadijo naslednjo leto.

Tekst, foto, reportaža:
Rudi Stegmüller, Anton Gregorinčič


Več v Kultura in izobraževanje