V obračunu med prebežniki ena oseba zabodena; na poti vojska

V Rigoncah je trenutno okoli 5.000 oseb, v Brežicah pa 5.500

Prlekija-on.net, četrtek, 22. oktober 2015 ob 10:08
Z reševalnim vozilom je bila oseba odpeljana v zdravniško oskrbo

Z reševalnim vozilom je bila oseba odpeljana v zdravniško oskrbo

V četrtek, 22. oktobra, je po 4. uri v Rigoncah zeleno mejo prestopila velika skupina, med 2.000 in 3.000 prebežniki, po 7.30, pa je zeleno mejo pri Rigoncah začela prestopati še ena skupina prebežnikov. Po navedbah tujcev so prispeli z vlakom z enajstimi vagoni, spremljali in usmerjali pa naj bi jih hrvaški policisti. Tudi v tej skupini bi bilo lahko okoli 2.000 prebežnikov.

Hrvaški varnostni organi slovenskih še vedno ne obveščajo o prihodu skupin migrantov.

V obračunu med prebežniki ena oseba zabodena
Med prebežniki, ki so v četrtek prestopili mejo pri Rigoncah, je prišlo do medsebojnega obračuna, v katerem je bila ena oseba zabodena. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v zdravniško oskrbo.

V Rigoncah je trenutno okoli 5.000 oseb, v Brežicah pa 5.500.

Na poti v Brežice vojska
Kot smo neuradno izvedeli je tudi iz Maribora proti Brežicam že krenil vojaški konvoj z bojno opremljenimi vojaki.

Včeraj pogorelo dve tretjini sprejemnega centra v Brežicah
V sredo nekaj pred 10. uro je v sprejemnem centru Brežice prišlo do požara, ki je zajel 27 šotorov, v katerih so bili nastanjeni prebežniki. Večina je bila v času, ko je zagorelo, na prostem. Ogenj se je zelo hitro širil, gost črn dim pa je zapolnil notranjost šotorov.

Štirje policisti, ki so bili v bližini, so takoj pričeli pregledovati šotore. Odločno in požrtvovalno so vstopili v goreče in zadimljene šotore, ter v enem izmed šotorov našli pet tujcev, ki so spali, v drugem pa še štiri. Tujce so zbudili in jih hitro pospremili iz šotora. Zaradi odločnega in požrtvovalnega ukrepanja policistov ter gasilcev, požar ni terjal človeških življenj, kljub veliki množici ljudi, ki so se takrat nahajali na območju požara.

Požar v Brežicah
Požar v sprejemnem centru Brežice


Več v Slovenija