V Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih

Zahvala sodelavcem Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija

Filip Matko, ponedeljek, 21. december 2015 ob 08:35
Udeleženci srečanja na Petanjcih

Udeleženci srečanja na Petanjcih

V prostorih Raziskovalne postaje Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih, v Občini Tišina, je v petek, 18. decembra, potekalo letošnje zaključno srečanje ustanoviteljev, donatorjev in sodelavcev Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija. Tam ima namreč tudi svoj sedež ta Ustanova in vse je pozdravil predsednik uprave te fundacije, Ernest Ebenšpanger, ob tem pa posebej pohvalil delovne in prijateljske vezi vseh, ki pri uspešnih aktivnostih sodelujejo.

Med drugim je Ernest Ebenšpanger rekel: »...Letošnje leto je biloizjemno delovno razgibano. Številni obiski, prireditve in dogodki v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih, kot tudi v Murski Soboti, Mariboru, Ljubljani..., nova pomembna knjiga (monografija akademika dr. Antona Vratuše-Vrana) in še marsikaj (pred kratkim predstavitev monografije o prvem slovenskem predsedniku Milanu Kučanu) zaznamuje delovanje Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija v tem letu, povečali pa so tudi ugled Ustanove, kot ene nesporno najaktivnejših ustanov in sorodnih organizacij v Sloveniji. Vse, kar smo naredili in izvedli, je rezultat zavzetega dela številnih sodelavcev Ustanove, odličnih in razvejanih partnerskih povezav in stalnega dobrega sodelovanja, podpore in pomoči: Vas, spoštovani ustanovitelji Ustanove in donatorji, ki ste s svojo moralno in materialno podporo zagotavljali nujno potrebne pogoje za delovanje Ustanove. Iskreno se zahvaljujem vsem Vam, za vse Vaše prispevke, nesebično in zavzeto delovanje, podporo in razumevanje, za vse, kar omogoča Ustanovi, da optimistično vstopa v novo leto, ko bomo obeleževali 20-letnico njenega delovanja.«

Posebej se je Ernest Ebenšpanger ob tem zahvalil svojemu podpredsedniku, Marjanu Šiftarju, kot tudi s šopkom tajnici Marti Knaus, ki je prav ta dan slavila svojo okroglo življenjsko obletnico.


Več v Kultura in izobraževanje