GFML je gostila državno tekmovanje iz nemškega jezika

Iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer sta zlato priznanje osvojila Luka Antolin in Tina Klement

Prlekija-on.net, sreda, 9. marec 2016 ob 17:41
Državno tekmovanje iz nemškega jezika

Državno tekmovanje iz nemškega jezika

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) je gostila državno tekmovanje iz nemškega jezika, na katerem so sodelovali dijaki drugih in tretjih letnikov iz več kot 60 slovenskih srednjih šol. Udeleženci tekmovanja so pokazali odlično znanje nemškega jezika, skupno pa je bilo podeljenih kar 41 zlatih priznanj.

Državni prvaki so postali Nikolaus Molinari iz Prve gimnazije Maribor (mentorica mag. Martina Vrecl) med dijaki 2. letnikov - nemščina kot prvi tuji jezik, Vid Vajnhandl iz Prve gimnazije Maribor (mag. Martina Vrecl) med dijaki 2. letnikov – nemščina kot drugi tuji jezik, Emina Mahić iz Dvojezične srednje šole Lendava (Simona Hozjan) med dijaki 2. letnikov – prvi in drugi tuji jezik skupaj za srednje tehnične in strokovne ter srednje poklicne in nižje poklicne šole, Luka Antolin iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (Gita Fras) med dijaki 3. letnikov – nemščina kot prvi tuji jezik, Patrick Pojškruh iz Prve gimnazije Maribor (mag. Martina Vrecl) med dijaki 3. letnikov – nemščina kot drugi tuji jezik in Katja Črepinko iz Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor (Tamara Podgornik) med dijaki 3. letnikov – prvi in drugi tuji jezik skupaj za srednje tehnične in strokovne ter srednje poklicne in nižje poklicne šole.

Poleg Antolina je za GFML zlato priznanje prav tako osvojila Tina Klement (mentorica Milojka Vaupotič), ki je tekmovala v kategoriji dijakov 3. letnika - nemščina kot drugi tuji jezik. Izmed sodelujočih dijakov iz ostalih pomurskih srednjih šol je zlata priznanja osvojili še Petra Šbüll iz Gimnazije Murska Sobota (Tatjana Svetanič) med dijaki 3. letnikov – nemščina kot drugi tuji jezik.