Samostojna razstava Ormožanke Tadeje Ozmec v avli Državnega sveta

V Tadejinih delih lahko zasledimo obrise brez odvečnih detajlov, ki se osredotočajo na bistvo figure ali kakega drugega motiva

Špela Borko, petek, 15. april 2016 ob 12:11
Samostojna razstava Tadeje Ozmec v DS

Samostojna razstava Tadeje Ozmec v DS

Ormožanka Tadeja Ozmec slika že od malih nog, zato se je odločila za študij Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Maribor. Tam si je pridobila osnovna likovna znanja, ki jih sedaj uspešno uporablja pri svojem ustvarjanju. Svoja dela je začela razstavljati v sklopu Likovno kulturnega društva Ormož-LIKUDO, nato je imela svojo prvo samostojno razstavo v Centru Holermuos Ormož, 12. 4. 2016 pa je svojo 2. samostojno razstavo odprla v avli Državnega sveta v Ljubljani.

Na otvoritvi razstave v Ljubljani je bil prisoten podžupan občine Ormož, Branko Šumenjak, program je povezovala Marijanca Korotaj, v velikem številu pa so se Tadejine razstve udeležili tudi vodstvo in člani Likovno kulturnega društva Ormož-LIKUDO. Mentorica v LIKUDO, akademska slikarka-specialistka Jasna Klara Kozar, je Tadeji čestitala, da je z razstavo v Državnem svetu prestopila meje lokalnega delovanja in da je tako pogumno in s toliko etuziazma stopila na svojo samostojno pot ustvarjanja.

V Tadejinih delih lahko zasledimo obrise brez odvečnih detajlov, ki se osredotočajo na bistvo figure ali kakega drugega motiva, kar malo spominja na likovne kreacije njene profesorice Petre Varl. Opazi se tudi dediščina profesorice Anke Krašne, skozi pastozne nanose primarnih in sekundarnih barvnih tonov, ki jih meša kar na platnu, v debelih nanosih. Na Tadejino likovno izražanje pa je najbolj vplival profesor Ludvik Pandur mlajši, kar se kaže pri močnih, strastnih potezah s čopičem. Tadeja sedaj išče svoj osebni izraz z izleti v različne stile in likovne govorice celotne evropske tradicije.

Foto: Milan Skledar


Več v Kultura in izobraževanje