Glasbena šola se je predstavila

Čudoviti koncert v prijetnem ambientu na Glavnem trgu Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 17. junij 2016 ob 17:41
Koncert Glasbena šola se predstavi

Koncert Glasbena šola se predstavi

Že tretje leto zapored so ob koncu šolskega leta učenci in mentorji Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pripravili prireditev Glasbena šola se predstavi. V tem letu so se številni publiki predstavili učenci v komornih skupinah, učenci baletnega oddelka, komorne skupine in orkestri šole: kitarski, harmonikarski, godalni in pihalni. Koncert je potekal v prijetnem vzdušju ob dolgo pričakovanem lepem vremenu na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Ravnatelj Stanislav Lašič, je ob uvodu povedal, da so koncert pripravili, saj želijo pokazati del svojega dela in aktivnosti, ki jih izvajajo v šoli.

Šola tudi to šolsko leto končuje zelo uspešno, pripravili so preko sto nastopov v organizaciji glasbene šole ali v sodelovanju z drugimi. Tudi to leto je šola pripravila odmevno baletno predstavo »Morska princesa Ariana«, ki so jo pripravili učenci in njihova mentorica Ana Germ, oddelka za balet.

Z godalnim orkestrom so se udeležili revije godalnih orkestrov glasbenih šol RS v Sežani, in s pihalnim orkestrom revije pihalnih orkestrov glasbenih šol RS v Šentjurju pri Celju.

Prav tako se lahko pohvalijo z izjemnimi rezultati učencev tako na regijskih, državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih. To šolsko leto so se udeležili tudi prvega slovenskega baletnega tekmovanja »TUTU« v Lendavi in dosegli zelo dobre rezultate.

Tako vsako leto dokazujejo, da je za uspeh učenca potreben tudi dober učitelj in mentor, za kar je v GŠ Slavka Osterca Ljutomer nedvomno poskrbljeno, saj premorejo zelo dober kader, ki s svojim znanjem in ljubeznijo do glasbe nadaljuje uspešno tradicijo šole. Pomembno vlogo pri tem pa imajo seveda tudi starši, ki svoje otroke vzpodbujajo in jim stojijo ob strani.

Tudi ob tem koncu šolskega leta ostaja največja želja vseh zaposlenih in učencev, da bi pridobili svoje varne skupne prostore, saj že četrto šolsko leto s svojimi dejavnostmi in poukom domujejo na več začasnih nadomestnih lokacijah.

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer v naslednjem letu obeležuje 90 let uspešnega obstoja. Ob tem ljubileju, bodo pripravili številne nastope in koncerte, vabljeni na njihovo praznovanje v naslednjem letu.

Ob zadnjem dnevu pouka v petek 24. 6. 2016, ob 14.30, pripravljajo prireditev v okviru 200 letnice javnega glasbenega šolstva na Slovenskem, kjer se bodo na Glavnem trgu Ljutomer priključili 47. glasbenim šolam po Sloveniji, ki bodo točno ob 15. uri izvajale himno RS in skladbo Moja dežela. Po končani prireditvi bodo učitelji učencem podelili spričevala.

Prijazno vabljeni na dogodek.

Program prireditve Glasbena šola se predstavi.

Foto: FOTO Tivadar


Več v Kultura in izobraževanje