Zadnji dan Pomurskega športnega festivala praznovali z glasbo

Zaključil se je največji pomurski športni dogodek - Pomurski športni festival

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. julij 2016 ob 08:57
Pomurski športni festival

Pomurski športni festival

V Melincih se je danes zaključil največji pomurski športni dogodek - Pomurski športni festival. Sedemdnevno festivalsko dogajanje, ki ga je že drugič organiziralo ŠD Meteor Melinci, so zaključili s praznovanjem 40-letnice društva ter koncertom Ansambla Toneta Rusa in Ansambla Horizont.

Ob tej priložnosti so v kratkem programu podelili zahvale, predsednik društva Janez Dugar pa je med drugim dejal: »Hvala vsem, ki ste kakor koli pripomogli k razvoju našega društva in nogometa v Melincih. In hvala vsem, ki ste že drugič pomagali pripraviti Pomurski športni festival ter tako pripomogli, da smo našo prireditev nadvse uspešno zaključili.« Zbrane je kot osrednji govornik nagovoril Branko Žnidarič, član Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije.

Čez teden številne športne aktivnosti, spremljevalni program in dobrodelnost
Na letošnjem Pomurskem športnem festivalu so se tako odvile številne športne aktivnosti. Tekmovalci in ekipe so se pomerili v nogometnih turnirjih, človeškemnamiznemnogometu, sumo nogometu, nogometu na milnici, nogometnem biljardu, turnirju v odbojki na mivki, košarkarskemturnirju, igri med dvema ognjema in tekmovanju v strelstvu, za plesnotelovadbo so poskrbeli člani Plesne šole Zeko, odpravili pa so se tudi na pohodgeneracij. Obiskovalci so si ogledali predstavitev veščin juda, potekala pa sta tudi 26. tradicionalno streljanje penalov in 26. tradicionalni dnevno-nočni turnir v malem nogometu.

Za najmlajše so pripravili športne aktivnosti, ustvarjalnice in angleško delavnico, zabaval pa jih je tudi čarodej.

Na festivalu sta se z zdravo športno prehrano in prehranskimi dodatki predstavili ekipi Proteini.si in Oriflame. Ti sta najboljšim tekmovalcem v strelstvu in prvim trem ekipam dnevno-nočnega turnirja podarili tudi praktične nagrade.

V sodelovanju z Anino zvezdico Pomurje in MNZ Lendava so bili organizatorji tudi dobrodelni. Zbrana sredstva in pakete hrane pa bodo podarili pomoči potrebnim v Pomurju.

Trije koncertni dnevi navdušili zbrano množico
Vsi dnevi festivala:
Prvi dan
Drugi dan
Tretji dan
Četrti dan
Peti dan
Šesti dan
V petek so na odru Pomurskega športnega festivala najprej nastopili Poskočni muzikanti, nato pa je do zadnjega kotička poln športni park Melinci pozno v noč zabaval Ivan Zak.

V sobotnem večeru so na oder stopili Mladi Pomurci, na zadnji prireditveni dan pa Ansambel Toneta Rusa in Ansambel Horizont.

Nagrajence razveselili z nagradami, festival podpira tudi Anže Kopitar
V mesecih pred festivalom so organizatorji sodelujoče v nagradnih igrah razveselili z različnimi nagradami - med drugim tudi s podpisano kapo Anžeta Kopitarja, ki je v video posnetku pozdravil vse tekmovalce in obiskovalce Pomurskega športnega festivala ter poudaril, da tovrstno športno in družabno prireditev z veseljem podpira.

Ob koncu pa organizatorji še samo dodajajo: »Naredili smo, kar smo si letos zadali; in nadvse veseli smo, da so zadovoljni tako tekmovalci kot obiskovalci Pomurskega športnega festivala.«


Več v Družabno