Črn dan na štajerskih cestah

Na Tržaški cesti v Mariboru v prometni nesreči dva mrtva, v Zgornji Polskavi pa je voznik do smrti povozil peško

Prlekija-on.net, torek, 2. avgust 2016 ob 12:40
Torkov dopoldan je zahteval tri življenja na štajerskih cestah

Torkov dopoldan je zahteval tri življenja na štajerskih cestah

V torek, 2. avgusta, okoli 12.00 ure, so bili na telefonsko številko 113 obveščeni, da je na Tržaški cesti v Mariboru, v bližini  trgovine Rutar prišlo do prometne nesreče. Udeleženih je več oseb, dve sta na kraju umrli. Na kraj so napotili policiste in reševalce. Trenutno poteka reševanje. Več informacij bo znanih kasneje.

Cesta Maribor-Hoče je zaradi nesreče zaprta obe smeri, obvoz je mimo nakupovalnih centrov, poroča prometnoinformacijski center.

Vozilo naj bi se po neuradnih podatkih zaletelo v drog, kjer ga je razklalo na pol in je povsem uničeno. Po neuradnih podatkih so bili v avtomobilu štirje igralci B-ekipe Maribora, ki so se vračali s treninga v Rogozi.



49-letnik povozil 59-letno peško
Že dopoldan, okoli 8.25 pa so bili obvesščeni, da se je v Zgornji Polskavi zgodila prometna nesreča in da povožena peška leži na vozišču. Na kraj so takoj poslali policiste in reševalce.

Policisti so do sedaj ugotovili, da je 49-letni voznik vozil osebni avtomobil iz smeri Slovenske Bistrice proti Framu. Na Mariborski cesti v Zgornji Polskavi je na prehodu za pešce trčil v 59-letno peško, ki je prečkala vozišče iz njegove desne proti levi.

Poškodovano peško so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Ob 10.52 so jih od tam obvestili, da je zaradi prehudih ran, ki jih je utrpela v prometni nesreči, umrla.

Ogled kraja prometne nesreče je že zaključen.


Več v Črna kronika