Pred osmimi leti razglasili Republiko Prlekijo

Na ta zanimiv in edinstven prleški dogodek, na katerem je takrat bilo veselo in ni manjkalo smeha in dobre volje, danes gledamo tudi z žalostjo, saj glavnih akterjev ni več med nami

Prlekija-on.net, petek, 2. september 2016 ob 19:492
Republika Prlekija

Republika Prlekija

Te dni je minilo osem let, od kar je bila ustanovljena Republika Prlekija. V soboto, 30. avgusta 2008, se je namreč v Železnih Dverih odvijal piknik Künštni Prleki - Prlekija-on.net, na katerem so Künštni Prleki takrat razglasili Republiko Prlekijo, razvili zastavo in odkrili ploščo sedeža Republike, ki je od takrat v Železnih Dverih 11 ter predstavili himno Republike Prlekije.

Spodaj si lahko razglasitev tudi v celoti ogledate v videu, ki je takrat nastal. Na ta zanimiv in edinstven prleški dogodek, na katerem je takrat bilo veselo in ni manjkalo smeha in dobre volje, danes gledamo tudi z žalostjo, saj glavnih akterjev ni več med nami. Od Pepeka smo se poslovili v oktobru 2014, od Milana letos februarja, Nandek pa nas je zapustil ta ponedeljek. Od njega smo se zadnjič poslovili danes, 2. septembra 2016, ravno na dan, ko bi Milan praznoval svoj 64. rojstni dan. Novembra 2014 nas je zapustil tudi Lujzek, ki je avtor prleške himne - Železnodverska.

Utrinke iz veselega piknika pred osmimi leti si lahko ogledate tukaj. Tam je tudi video, ki pa je v štirih delih, saj še takrat youtube niti ni podpiral videov daljših od deset minut.

Naj živi Republika Prlekija!


Več v Zanimivosti