Križevski upokojenci na Pohorje in v Maribor

Člani Društva upokojencev Križevci so se podali na čisti pohorski zrak in ogled štajerske prestolnice

Prlekija-on.net, petek, 30. september 2016 ob 17:381
Izlet na Pohorje in v Maribor

Izlet na Pohorje in v Maribor

Toplo jesensko sredo so člani Društva upokojencev Križevci izkoristili za izlet na čisti pohorski zrak in ogled štajerske prestolnice. Vestni voznik avtobusa nas je že zjutraj pobiral po vaseh in na prvem ogrevalnem postanku ob avtocesti nas je bilo že preko trideset dobro razpoloženih.

Na dopoldansko okrepčilo smo se preko Hoč zapeljali na Pohorje k Andrejevem domu na 1110 m nad morjem. Podprti z žganaro, obloženimi kruhki in »pohorskim loncem« ter za konec neobveznim kofetkom smo krenili po prašni cesti na drugo stran Pohorja in preko Ruš prispeli v Maribor. Z lahkotnim sprehodom smo si ogledali večino mariborskih znamenitosti v starem delu in potem ponovno sedli na avtobus, ki nas je zapeljal na končno druženje in pojedino pri Andrejevem domu.

Po obilni pojedini, katere seveda nismo zmogli, so se nekateri zapletli v prisrčne pogovore, nekateri pa so se poskusili v raznih igrah in veščinah, ki jih ponuja okolje doma. Ko se je sonce že do dobra spustilo k obzorju nas je naš potrpežljivi prevoznik, ki je med čakanjem na nas našel tudi mladega jurčka, popeljal proti domu. Ker pa je ostalo še nekaj hrane in pijače v avtobusu, je bil potreben še postanek ob avtocesti, da se to »počisti«. Tako je mnogim izmed nas minila pestra sreda. Predsednica, glavna organizatorica, pa je že napovedala še nove aktivnosti do konca leta in seveda izlet tudi v prihodnjem letu. Na koncu le hvala predsednici, vozniku in vodiču za lepo doživetje.

Janče Gartner


Več v Družabno