V projektu Noč raziskovalcev ustvarjali s 3D pisalom

Na več lokacijah po Ljutomeru se je v petek odvijal zanimiv projekt Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Noč raziskovalcev

Prlekija-on.net, petek, 30. september 2016 ob 21:03
Risanje s 3D pisalom

Risanje s 3D pisalom

V petek, 30. septembra, med 15. in 22. uro, se je na več lokacijah po Ljutomeru odvijal zanimiv projekt Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Noč raziskovalcev.

Projekt Noč raziskovalcev poteka pod okriljem Univerze v Mariboru s partnerji: Univerzo na Primorskem, Univerzo v Novi Gorici, Nacionalnim inštitutom za biologijo in Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer. Prireditve pod sloganom »Znanost za življenje/Science for Life (SciFe)«, so potekale tudi v Ljutomeru. Aktivnosti so bile namenjene popularizaciji znanosti in zabavnemu učenju. Skozi eksperimente, predstavitve, razstave, delavnice za odrasle in otroke, vodene izlete v laboratorijih, kvize o znanosti in podobno, so bile obiskovalcem ponujene priložnosti, da navežejo stik z raziskovalci in spoznajo njihov prispevek k razvoju družbe.

Eden izmed dogodkov v sklopu projekta, je bilo risanje s 3D pisalom, ki se je odvijalo v ljutomerskem vrtcu. Dijaki in dijakinje GFML so številnim prisotnim otrokom in njihovim staršem pokazali, kako se ustvarja s tem pisalom, poskusili pa so lahko tudi sami. Dogodku sta prisostvovala tudi ravnateljica vrtca, Ksenija Žuman in ravnatelj GFML, Zvonko Kustec.

Nekaj utrinkov iz tega dogodka si lahko ogledate spodaj, več o zanimivem projektu pa sledi v naslednjih dneh.


Več v Kultura in izobraževanje