Metka in Tina gostji na dnevu odprtih vrat pri Vrtnarstvu Alt

Obiskovalce je poleg popustov pričakalo Ankino pecivo iz buč hokaido in razstavljeni plodovi paradižnika in paprike, ki so bili namenjeni degustiranju

Bianca Žitnik, sobota, 1. oktober 2016 ob 17:46
Dan odprtih vrat pri Vrtnarstvu Alt

Dan odprtih vrat pri Vrtnarstvu Alt

Na sončno in toplo soboto, 1. oktobra, so v Vrtnarstvu Alt na Pristavi pripravili jesenski dan odprtih vrat. Obiskovalce je poleg popustov pričakalo Ankino pecivo iz buč hokaido in razstavljeni plodovi paradižnika in paprike, ki so bili namenjeni degustiranju (za lažjo odločitev pri izbiri sorte naslednjo sezono). Druženju sta se dopoldan pridružili tudi znani gostji Metka in Tina iz TV oddaje Vrtičkanje.

Poleg jesenske ponudbe rastlin je bil ob dnevu odprtih vrat možen ogled rastlinjaka z različnimi sortami paradižnika, špinače, bazilike… prikaz izkopa bogate letine sladkega krompirja in ogled kolekcijskega vrta z vrtninami in zelišči. Ob vrtnarskih nasvetih in delitvi izkušenj v sproščenem klepetu gostitelja Anke in Toneta ter Metke in Tine so lahko prisotni spremljali pripravo dobrot iz domačih pridelkov. Anka, Metka in Tina so za na kocke narezane pečene buče hokaido pripravile 3 različne pomake. Osnovi, ki jo je sestavljala skuta, grški jogurt in creme fraiche so dodale sveža zelišča kot so citronka, limonska trava, maroška meta, listni česen, kapucinkini plodovi, ki so bila nabrana v kolekcijskem vrtu vrtnarstva. Povabilu k degustiranju kako različne kombinacije zelišč, (ki so v vrtnarstvu na voljo spomladi) teknejo z doma pridelanimi hokaido bučami, so se gostje z veseljem odzvali. Po odzivu sodeč je Anka izbrala pravilne kombinacije saj so bile narejene pomake zelo okusne. Med pogovorom je Anka izdala tudi, da je s svojimi zelišči »oskrbela« sotekmovalca in končnega zmagovalca oddaje MasterChef Darka.


Več v Kultura in izobraževanje