Župan Radencev sprejel zlato maturantko

Melissa Šeruga bo nadaljevala študij angleščine

Filip Matko Ficko, sobota, 22. oktober 2016 ob 12:18
Melissa Šeruga in Janez Rihtarič

Melissa Šeruga in Janez Rihtarič

Na Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru, v vzgojiteljski smeri, se je v šolskem letu 2015 / 2016 med zlate maturante uvrstila tudi Melissa Šeruga s Turjanskega vrha v Občini Radenci. Zanjo je sprejem pripravil župan domače občine Janez Rihtarič.

Ob pogovoru v občinskih prostorih 21. oktobra dopoldne je zlata maturantka Melissa povedala, da je sicer že po poklicu pomočnica vzgojiteljice, a da se pripravlja na novo maturo za dokončanje srednje izobrazbe. Študij namreč želi nadaljevati na jezikoslovnem področju, študirala bi angleščino. V prostem času ljubiteljsko igra klavir, je pa tudi strastna ljubiteljica knjig.

Župan Janez Rihtarič ji je ob tem zaželel veliko uspeha z željo, da se po študiju sigurno vrne v domače okolje. Zlati maturantki je izročil voščilnico ter bonboniero, a po sklepu občinskega sveta se ji nakaže tudi denarna nagrada za doseženi odlični učni uspeh v višini 200,00 evrov.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje