Na ogled postavili 150 različnih vrst sobnih ptic

Društvena razstava sobnih ptic v beltinskem gradu

Jože Žerdin, torek, 1. november 2016 ob 08:30
Društvena razstava sobnih ptic

Društvena razstava sobnih ptic

Društvo za varstvo in vzgojo ptic Slavček Beltinci je v beltinskem gradu pripravilo dvodnevno društveno razstavo sobnih ptic, ki je bila dobro obiskana. Za sobne ptice so se zanimali tudi mladi, predvsem otroci iz vrtca Beltinci, ki so si ptice z občudovanjem ogledovali. 12 gojiteljev je tokrat na ogled postavilo 150 različnih vrst sobnih ptic, od kanarčkov, eksotičnih ptic do papig.

Ptičje petje sobnih ptic je bila prava paša za obiskovalce, kajti sobne ptice so ljubke drobne živali, ki se na človeka zelo navadijo in spoprijateljijo. Šlo je za 40. društveno razstavo, pri čemer samo društvo na področju vzgoje sobnih ptic deluje že 45 let. V društvu so vključeni člani iz Beltincev in okolice Lendave, Murske Sobote in Prlekije. Sočasno z društveno razstavo so pripravili tudi ocenjevanje teh lepih pernatih ptic, kajti vsaka poje svoje pesem, ki se je tudi slišala ob razstavi in ocenjevanju. Trije sodniki so med drugim ocenjevali sobne ptice v različnih kategorijah, barve, postave, oblike, kondicije, peruti in krempljev.

Ob koncu ocenjevanja so v vsaki skupini podelili šampione razstave. Društvo pa je posebne pokale podelilo dvema mladima gojiteljema sobnih ptic. Ta laskavi naziv sta prejela Niki Feuš iz Globoke in Erik Gerenčer iz Gaberja. Kot je povedal predsednik društva za varstvo in vzgojo ptic Slavček Beltinci Izidor Lebar je bilo letos na razstavi nekoliko manj sobnih ptic kot pred leti, vzrok pa je bil predvsem velike spremembe vremena. Sicer pa se društvo že pripravlja na državno razstavo sobnih ptic, ki bo v začetku decembra v Zagorju ob Savi, tam bodo člani društva razstavljali ptice, ki so prejeli naziv šampion.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje