Podeljene nagrade natečaja »Ena Evropa - mnogo jezikov«

Strokovna komisija je izbrala zmagovalca nagradnega natečaja »Ena Evropa - mnogo jezikov«

Zavod PIP, četrtek, 10. december 2009 ob 12:00
Europe Direct Murska Sobota

Europe Direct Murska Sobota

Na Predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji je strokovna komisija izbrala zmagovalca nagradnega natečaja »Ena Evropa - mnogo jezikov«. V kategoriji ročno izdelanih plakatov so zmagovalni plakat izdelali učenci OŠ Toma Brejca iz Kamnika, v kategoriji digitalno izdelan plakat pa je strokovna komisija za zmagovalca soglasno izbrala izdelek učenca OŠ Polzela Jerneja Černelča. Zmagovalna plakata bosta nagrajena s prenosnim prevajalnikom - Quicktionaryjem.

Zmagovalci Informacijske točke Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota v kategoriji ročno izdelanih plakatov so postali učenci Dvojezične osnovne šole Dobrovnik (Almoš Kovač, Benjamin Herman, Rene Vogrinec), medtem ko je v kategoriji digitalno izdelan plakat slavil učenec Osnovne šole Sveti Jurij (Rogašovci) David Šbüll. Zmagovalna izdelka Informacijske točke Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota bosta nagrajena z elektronskim prevajalnikom. Vsi ostali prispeli izdelki pa bodo nagrajeni s simboličnimi nagradami.

Natečaj, ki je k sodelovanju povabil osnovnošolce zadnje triade vseh osnovnih šol po Sloveniji, so izvedle informacijske točke Evropske komisije Europe Direct v Sloveniji. Osnovnošolci so svojo sporočilnost o evropski kulturni različnosti in učenju tujih jezikov izražali bodisi z ročno ali digitalno izdelanimi plakati. Vseh šest informacijskih točk Evropske komisije Europe Direct v Sloveniji je med vsemi prispelimi izdelki izbralo svoje regijske zmagovalce, strokovna komisija pa je med zmagovalci informacijskih točk Europe Direct izbrala zmagovalna plakata v obeh kategorijah na nacionalni ravni.

Z nagradnim natečajem »Ena Evropa - mnogo jezikov«, ki je potekal od 25. septembra do 23. oktobra, so informacijske točke Evropske komisije Europe Direct obeležile evropski dan jezikov kot tudi letošnje evropsko leto ustvarjalnosti in inovativnosti. Glavni namen natečaja je bil spodbuditi osnovnošolce, da na kreativen način izrazijo svoje ideje in razmišljanja o jezikovni in kulturni različnosti, pomenu vseživljenjskega učenja in večjezičnosti Evropejcev.

Več informacij:
Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota
T: 02 535 27 60
M: 041 966 079
E: dejan.bogdan@zavodpip.si; europedirect.ms@zavodpip.si
W: http://www.zivim.eu/


Več v Slovenija