Prleška pesem odmevala vse do Litve

Vrtec Ljutomer že drugič letos sodeluje v mednarodnem projektu Pomahajmo v svet

Prlekija-on.net, sreda, 7. december 2016 ob 13:43
Vrtec Ljutomer in projekt Pomahajmo v svet

Vrtec Ljutomer in projekt Pomahajmo v svet

Otroci iz vrtca Ljutomer že drugič letos sodelujejo v mednarodnem projektu Pomahajmo v svet. Preko aplikacije Skype komuniciramo v živo in spoznavamo prijatelje iz drugih držav. Letos smo povezani z vrtcem Aitvaras iz glavnega mesta Vilnius, v Litvi.

Komaj smo čakali, da izvemo naš izbrani vrtec, sedaj pa se veliko pogovarjamo o jezikih, v katerih se moramo z njimi pogovarjati. To so slovenščina in prleščina, nekaj malega angleščine in njihov litvanski jezik.

Uspešno smo opravili prvi klic, kjer smo se prvič spoznali in videli preko Skypa, predstavili naša imena, ravnateljico, skupino. Ker se naša skupina imenuje Prleki, pa smo za konec zapeli pravo prleško Hojla Prleki. Litvanski otroci so bili navdušeni in so nas pohvalili, ker jim je bila melodija zelo všeč, seveda vsebine niso razumeli.

V okviru projekta bomo spoznavali sebe, družino, naš vrtec, mesto Ljutomer in državo Slovenijo in vse to delili s prijatelji v Litvi. Res, da smo preveč oddaljeni med seboj, da bi se srečali, vendar nas pesem, nove besede in prijateljstvo zelo povezujejo.

Trenutno je v Litvi zelo mrzlo, imajo veliko snega in kar -10 stopinj celzija. Želimo si, da nekaj snega dobimo še mi. Naše sodelovanje bomo še ta mesec ponovili z drugim klicem preko Skypa, ko bomo predstavljali naše družine. Kaj več si lahko o projektu preberete na tej povezavi.

Vzgojiteljica Nada Rajtman.


Več v Najmlajši