Veselo pričakovanje pri Sv. Juriju ob Ščavnici in v Ljutomeru

Da bi čas pričakovanja še polepšali, so dijaki predšolske vzgoje GFML s svojimi mentorji tudi v teh decembrskih dnevih pripravili predstavo Veselo pričakovanje

Prlekija-on.net, četrtek, 22. december 2016 ob 10:37
Predstava Veselo pričakovanje

Predstava Veselo pričakovanje

Praznično okrašene ulice in božične pesmi v nas budijo veselje do prihajajočih praznikov. Da bi čas pričakovanja še polepšali, so dijaki predšolske vzgoje GFML s svojimi mentorji tudi v teh decembrskih dnevih pripravili predstavo Veselo pričakovanje, s katero so 19. decembra gostovali pri Sv. Juriju ob Ščavnici in 20. decembra v Ljutomeru. Na odru so se dedku (Mitja Marič) in njegovi vnukinji Urški (Lea Antolin) pri krašenju božičnega drevesca pridružili številni glasbeniki, plesalci in igralci.

Pred otroki okoliških vrtcev se je odvrtel pisan pravljični svet. Dijaki 3. vb so odigrali gledališko predstavo Bela kača s kronico in zaplesali plesno dramatizacijo Travica slamica ter bans Babica zima, Anja Štuhec in Lea Antolin sta zaigrali skladbi na klavirju, Viktorija Jamnikar pa se je prelevila v pojočo Rdečo kapico, ki jo je na kitari spremljala Pia Hanc. Kvartet kitar je odigral Jingle Bells, plesalke iz 3. va pa so zaplesale na skladbo Jelenček Rudolf. Orffeki so z zaključno pesmijo Dedek smrečico krasi, pri kateri so se jim pridružili vsi nastopajoči, navdušili občinstvo. Prisotnim so sporočili, da vseh igrač bo slej ko prej naša Urška sita, sreča pa – naprej povej! – ni v papir zavita. Seveda na koncu ni manjkal Božiček, ki je otrokom podaril sladka presenečenja.


Več v Kultura in izobraževanje