Še ena smrtna žrtev prometnih nesreč ob koncu leta

Policisti so ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v zadnji del tovornega vozila, na kraju prometne nesreče umrla

Prlekija-on.net, sreda, 28. december 2016 ob 13:201
Na kraju prometne nesreče, foto: PGD Slov. Konjice

Na kraju prometne nesreče, foto: PGD Slov. Konjice

V sredo, 28. decembra, so bili policisti ob 11.50 obveščeni, da se je na avtocesti A1, Maribor - Ljubljana, približno 2 km pred Cestninsko postajo Tepanje, v smeri proti Ljubljani, zgodila prometna nesreča, v kateri sta udeležena eno osebno in eno tovorno vozilo. Na kraj so bili poslani policisti, gasilci in reševalci.

Policisti so ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v zadnji del tovornega vozila, na kraju prometne nesreče umrla.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so ugotovili, da je 61-letna voznica, doma iz Celja vozila osebni avtomobil, znamke Peugeot 206, po avtocesti A1, izven naselja Vrhole, iz smeri Maribora proti Ljubljani. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je približno 2 km pred Cestninsko postajo Tepanje, kjer vozišče poteka v blagem levem ovinku, na desnem prometnem pasu trčila v zadnji del priklopnega vozila, ki ga je s tovornim vozilom (oboje slovaških registrskih oznak) vlekel 49-letni voznik, državljan Slovaške. Po trčenju je z osebnim avtomobilom zapeljala v levo, na prehitevalni pas, kjer je s sprednjim levim bočnim delom trčila v zaščitno kovinsko ograjo, ustavila pa se je na prehitevalnem pasu šele po približno 200 metrih. Voznica osebnega avtomobila je ostala na voznikovem sedežu, pripeta z varnostnim pasom, ukleščena v vozilu. Iz vozila so jo izrezali gasilci.

Policisti bodo o svojih ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

To je že tretja smrtna žrtev v tem tednu v okolici Maribora ter ena izmed številnih prometnih nesreč, ki so se ta teden zgodile v naši okolici.