Znova lepi dosežki mladih radgonskih glasbenikov

Najboljši gredo na državno tekmovanje

Prlekija-on.net, petek, 3. februar 2017 ob 17:42
Najboljši gredo na državno tekmovanje

Najboljši gredo na državno tekmovanje

Na Glasbenih šolah Ptuj (trobenta), Ormož (komorna skupina s klavirjem) in Slovenska Bistrica (harmonika), je potekalo 20. regijsko tekmovanje mladih glasbenikove Štajerske in Pomurja. In med udeleženci so bili tudi učenci in učenke Glasbene šole Gornja Radgona (GŠ GR), ki so se znova odlično odrezali. Kar nekaj jih je osvojilo vrhunske rezultate, štirje pa so posegli po zlatih priznanjih in vsi oni so se tako uvrstili na državno tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije - TEMSIG, ki bo 6. - 20. 3. 2017, na glasbenih šolah Gorenjske regije. Vsem prejemnikom priznanj in njihovim mentorjem je iskreno čestital tudi ravnatelj GŠ GR, mag. Tomaž Polak, ki pričakuje odlične rezultate tudi z državnega tekmovanja.

Uvrstitve učenk in učencev Glasbene šole Gornja Radgona:
Gašper Mauko – trobenta (pri klavirju: Predrag Bjelajac), mentor Janez Lorber – zlato priznanje (94,33 točke);
Tilen Kupčič – trobenta (pri klavirju: Predrag Bjelajac), mentor Janez Lorber – zlato priznanje (91,00);
Erik Kovačič – trobenta (pri klavirju: Predrag Bjelajac), mentor: Janez Lorber – srebrno priznanje (85,67);
Ronja Slavič – harmonika (pri klavirju: Predrag Bjelajac), mentorica: Olga Radolič – zlato priznanje (92,00);
Trio klasic: Brina Podgajski Kampuš, Lana Kocuvan – komorna skupina z godali in klavirjem (pri klavirju: Melaine Tavčar) – mentorja: Dejan Zorman in Barbara Markoli – zlato priznanje (95,00).

Vsekakor pa ne gre prezreti, da je vmes v Lendavi potekal 2. krog zelo zahtevnega državnega tekmovanja "Baltek 2017", kjer je učenka – baletka GŠ GR Kaja Čeh, pod mentorstvom Ane Tine Petkovšek osvojila priznanje (83 točk).


Več v Kultura in izobraževanje