»Služba: sposobnost ali naključje?«

Si mlad? Poln izkušenj in idej, a še vedno brez službe? Bi rad vstopil na trg dela pa ne veš kako? Potem moraš nujno obiskati ta dogodek.

Prlekija-on.net, torek, 7. februar 2017 ob 08:22
Junaki zaposlovanja

Junaki zaposlovanja

Bliža se nov lokalni dogodek, v okviru projekta Junaki zaposlovanja  – tokrat ga njihovi ambasadorji pripravljajo v Ljutomeru. Dogodek bo potekal v prostorih Večgeneracijskega centra Pomurje - enota Ljutomer, v soboto, 11. februarja, s pričetkom ob 13.00 uri.

Mladi ambasadorji pripravljajo delavnico ZA dostojno delo, predvajanje dokumentarca o željah mladih z analizo stanja, ki bo odlično izhodišče za debato o alternativnih oblikah zaposlovanja mladih. Sledi tudi predavanje o mladih podjetnikih in kariernih priložnostih, neformalno mreženje in druženje ter mladinska gledališko – plesna prireditev.

Lokalni ambasadorji sporočajo: »V okviru celotnega dogodka bomo govorili predvsem o ukrepih in možnostih za izboljšanje položaja mladih. Rdeča nit dogodkov bo pogled mladih na zaposlovanje, analiza stanja, alternativne oblike zaposlovanja ter kreativna predavanja za lažjo pripravo na iskanje zaposlitve

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije bo na delavnici predstavila pojav prekarnega dela, ki je močno razširjen med mladimi, ki pa o tej tematiki niso dobro informirani – niti, ko posledice prekarizacije občutijo na lastni koži. Namen delavnice je informiranje mladih o dostojnem in prekarnem delu ter jih opolnomočiti v njihovem iskanju zaposlitve / pri opravljanju njihovega dela.

Projekt, ki so mu izvajalci nadeli slogan Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost, financira Evropska komisija, izvajajo pa ga v partnerstvu, in pod pooblastilom Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zavod Mladinska mreža MaMa in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Lokalni dogodek je nastal v sodelovanju z Mladinskim centrom Prlekije-PC NVO in ZRSZ - Uradom za delo Ljutomer, Občino Ljutomer ter Mladinsko in informativnim klubom Murska Sobota.

Več o dogodku.

Junaki zaposlovanja


Več v Kultura in izobraževanje