To je od danes naprej zgodovina

Od danes naprej se po obalni cesti med Koprom in Izolo ne boste mogli več zapeljati z avtomobilom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. marec 2017 ob 18:356
Obalna cesta med Koprom in Izolo

Obalna cesta med Koprom in Izolo

Zagotovo ste se kdaj, če ste obiskali slovensko obalo, zapeljali po obalni cesti, ki povezuje Koper in Izolo. No, od danes naprej se po tej cesti ne boste mogli več zapeljati z avtomobilom, tam se boste lahko le še sprehodili peš ali pa se zapeljali na kolesu ali kolesu s pomožnim motorjem.

Večletna prizadevanja obalnih občin za zaprtje obalne ceste med Izolo in Koprom so tako obrodila sadove, saj se je ta del slovenske obale zdaj zaprl za promet. Še zadnji avtomobili in skupina motoristov so se po obalni cesti zadnjič zapeljali v ponedeljek, 20. marca, nekaj pred 11. uro. Nato so delavci postavili prometne zapore.

Po napovedi oblasti se z zaprtjem obalne ceste odpirajo nove možnosti za razvoj tega dela slovenske obale, ki bo od zdaj naprej namenjen predvsem rekreaciji in druženju ter bo predstavljal zeleno oazo med Izolo in Koprom. Domačini predvsem upajo na urejena kopališča.

Vožnja po obalni cesti je bilo sicer svojevrstno doživetje, a nam je obenem tudi vedno dalo misliti o tem, kako je že tako majhna slovenska obala na tem mestu bila obdana z asfaltom in tako neizkoriščena. Da bi obalno cesto dali na razpolago ljudem, se je sicer govorilo že dolgo nazaj, saj prvi dokumenti o tem segajo v leto 1963.

V spodnjem videu se lahko po cesti "zapeljete" virtualno.


Več v Slovenija