Rumeno čudo v izvedbi POŠ Cvetka Golarja Ljutomer je idejo o bogastvu različnosti poneslo med obiskovalce

Z dobrodelnimi prispevki je bilo zbranih 777 evrov. Namenjeni bodo opremi učnega stanovanja na podružnični OŠ Cvetka Golarja Ljutomer. Iskreno hvala vsem obiskovalcem.

Prlekija-on.net, nedelja, 21. maj 2017 ob 07:58

Predstava Rumeno čudo

17. maja 2017 je v Kulturnem domu Ljutomer potekala gledališko-glasbena prireditev Rumeno čudo. Predstava je sporočala, da nas različnost res bogati in osvobaja ter da nikoli ni prepozno, da prevetrimo svoja razmišljanja, stališča in tudi vrednote.

Učenci so predstavo odlično izvedli, vanjo pa vnesli tudi svojo iskrenost, predanost in veselje. Polna dvorana kulturnega doma jim je namenila bučen aplavz in celo stoječe ovacije, čeprav so že s samo svojim obiskom prireditve učence zelo razveselili. Krasen občutek je bil nastopati v tako polni dvorani, so povedali.

Zahvala častnemu pokrovitelju Lions klubu Ljutomer s predsednico Bredo Žunič, za pomoč pri promociji dogodka pa članici kluba Marji Dolamič. Hvala Bralnemu klubu Ljutomer, ki je prispeval tenkočutna in navdihujoča razmišljanja o ideji različnosti, ki so bila predvajana v uvodniku prireditve. Za misli o različnosti se zahvaljujejo devetošolcem OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Na različnost so v svojih mislih pogledali skozi najstniške, a nič manj prijazne oči. Hvala Društvu upokojencev Ljutomer, sekciji za ohranjanje kulturne dediščine. Članice kluba so izdelale rumene cvetove regrata, ki so jih obiskovalci prejeli ob prihodu. Naj ostanejo opomnik na bogastvo različnosti.

Za lepo gesto se zahvaljujejo tudi vsem donatorjem, ki so prispevali finančna ali materialna sredstva za izvedbo prireditve, in sicer Društvu Sožitje, Radenski, Hotelu Stella, podjetju Pfeifer & Langen, Zavarovalnici Sava, Sadjarstvu Šilec, Ljubljanskim mlekarnam, Simtisu in Ekološki kmetiji Fortner Šafarsko.

Polni dvorani obiskovalcev je prireditev prinesla sporočilo, da spoštujmo drugačnost in drug drugega. Vsi smo tukaj, zdaj, danes in tudi jutri. Vse nas greje isto sonce in namaka isti dež. Vsak od nas ima nekaj, kar lahko obogati, osreči drugega. Več bomo delili ter dajali, več bomo prejemali.

Prireditev na odru je zaključila lepa misel. »Bodimo ne le prijazni, ampak vedno vsaj malo prijaznejši, kot je nujno, in svet okoli nas bo veliko lepši.« (R. J. Palacio, Čudo)


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje