Maturantom in maturantkam GFML svečano podelili spričevala

Na Glavnem trgu v Ljutomeru je potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 11. julij 2017 ob 12:28
Zlati maturanti

Zlati maturanti

V ponedeljek, 10. julija, je v Ljutomeru na Glavnem trgu, potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Tudi letošnja 51. generacija je dosegla izjemen rezultat, saj je k splošni maturi na spomladanskem roku pristopilo 107 dijakov gimnazijskega programa in vsi so uspešno opravili maturo. Splošna matura je tako opravljena 100 %. Povprečno število pridobljenih točk je 21,00.

Dve maturantki in en maturant programa splošna gimnazija so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da sta postali zlati maturantki oz. zlati maturant. Zlate maturantke in zlati maturant 2017 so Matjaž Rantaša (občina Radenci), Eva Rotar (občina Turnišče) in Katja Vöröš (občina Beltinci).

K maturi je pristopilo tudi 8 dijakinj maturitetnega tečaja, uspešne so bile 4 kandidatke ali 50,0 %.

Tudi 16. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 39 kandidatk in 8 kandidatov in vsi so bili uspešni (100 %). Trije maturanti (6%) so dosegli prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vsi so postali zlati maturanti. Zlati maturantki s 23 točkami sta Urša Holer, Črešnjevci (občina Gornja Radgona) in Nika Klobasa, Boračeva (občina Radenci). Zlati maturant z 22 točkami pa je Primož Slekovec, Selišči (občina Sveti Jurij ob Ščavnici).

Tudi odrasle kandidatke in kandidati poklicnega tečaja Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 17 kandidatk in kandidatov. Rezultat je izjemen (100%), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih, ....

Pred podelitvijo je vse zbrane nagovoril ravnatelj gimnazije, Zvonko Kustec, ki je tudi maturantom in maturantkam podelil spričevala. Zlate maturantke in maturanta so poleg spričevala prejeli še kipec dr. Franca Miklošiča, ki je delo akademske slikarke in kiparke Irene Brunec - Tébi. Še pred podelitvijo spričeval maturantom, je ravnatelj podelil priznanja prvi generaciji maturantom, ki so šolanje na gimnaziji končali pred 50 leti. Zbrane sta nagovorila tudi podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler in predstojnica soboške enote Zavoda RS za šolstvo, Irena Kumer.

Zvonko Kustec:

Janko Špindler:

Irena Kumer:

Kipec sta prejela tudi dijaka Nino Dotto in Gašper Lovrec ter dijakinja Katja Vöröš, ki so se v času štiriletnega šolanja izkazali na šolskih in obšolskih dejavnostih ter s svojimi dejavnostmi in uspehi prispevali k dvigu ugleda šole.

V kulturnem programu so zapeli in zaigrali člani skupine Prešernova 34.


Več v Kultura in izobraževanje