Plesna šola Zeko iz Murske Sobote navdušuje

Nastop mladih plesalk in plesalcev na »DOSOR-jevi vetrnici«

Filip Matko Ficko, torek, 8. avgust 2017 ob 09:19
Plesna šola Zeko v DOSOR-ju

Plesna šola Zeko v DOSOR-ju

Že na lanskoletni »DOSOR-jevi vetrnici« je precejšen aplavz požela s svojim nastopom skupina plesalk in plesalcev Plesne šole Zeko iz Murske Sobote. Zatorej so se prišli predstavit tudi letos in to je bilo v ponedeljek, 7. avgusta zvečer.

Na tradicionalni prireditvi »Vetrnica« v okviru DOSOR-jevega poletnega festivala je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, prvi ponedeljek v avgustu predstavitev Plesne šole Zeko iz Murske Sobote vodil kar Dejan Zečevič – Zeko sam. Kot vodja šole je v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja predstavil mlade plesalke in plesalce, ki posegajo s svojimi plesnimi »vragolijami« po državnih, evropskih in celo svetovnih naslovih.

Tako so break dance so občinstvu predstavili Aleš Ivanuša, David Copot in Elijas Ljubec. Hip-hop plese najbolje predstavi Jaka Slekovec, a na področju disco dance so najuspešnejša dekleta in občinstvu DOSOR-ja so se predstavile: Luna Slekovec, Lana Krančič in Živa Horvat. Vsi so svoje plesno mojstrstvo najprej predstavili posamično s počasnimi gibi in liki, v drugem delu pa so prav tekmovalno zaplesali na spremljajočo glasbo. Ob gromkem aplavzu so seveda svoje obiske napovedali tudi za v prihodnje.


Več v Kultura in izobraževanje