Žegnanje ob Marijini kapeli v Babincih

Slovesni praznik ob prazniku Marije vnebovzete v Babincih

Prlekija-on.net, sreda, 16. avgust 2017 ob 11:15
Žegnanje v Babincih

Žegnanje v Babincih

V župniji Ljutomer so ponosni na več kot 100 let staro kapelo v Babincih, ki je posvečena Mariji vnebovzeti, v njej pa je tudi najlepši Marijin kip daleč naokrog. Na praznik Marijinega vnebovzetja v torek, 15. avgusta je bilo v vasi Babinci vaško žegnanje, ob kapeli so se zbrali pri sveti maši domači verniki, prišli pa so tudi sorodniki, znanci in prijatelji, kajti Marija vernike ob tej kapeli povezuje in združuje, zato se k njej vsako leto vračajo in zatekajo z molitvijo in petjem Marijinih pesmi.

Sveto mašo je daroval duhovni pomočnik ljutomerske župnije msgr. Izidor Veleberi, ki je v pridigi spregovoril o Marijinem prazniku. Ob petju Marijinih pesmi je domače pevce spremljal organist Branko Stojko, odpete Marijine pesmi pa so vsakemu segle do srca.

Pred začetkom svete maše je duhovnika in vse vernike nagovorila članice župnijsko pastoralnega sveta župnije Ljutomer Sonja Slana. Daritveni oltar in kapelo pa je s cvetjem okrasila Marjeta Dolamič, ki skozi celo leto skrbi za vzdrževanje kapele. Po maši so se vsi skupaj zbrali pred vaškim domom na kosilu, pogovoru in druženju.

Jože Žerdin


Več v Kultura in izobraževanje