Dobrodelni koncert Župnijske Karitas Mala Nedelja

Prihodek bodo v celoti namenili za pomoč družinam in posameznikom v stiski na območju malonedeljske župnije

Branko Košti, sobota, 25. november 2017 ob 16:50

Dobrodelni koncert Župnijske Karitas Mala Nedelja

Po krajšem premoru so v petek, 24. novembra, člani in članice Župnijske Karitas Mala Nedelja ob letošnjem Tednu Karitas, spet pripravili dobrodelni koncert, katerega prihodek bodo v celoti namenili za pomoč družinam in posameznikom v stiski na območju malonedeljske župnije.

Koncert, ki je potekal pod sloganom letošnjega Tedna Karitas »Kje sem doma?«, je bil dobro obiskan, med obiskovalci v polni dvorani kulturnega doma so bili tudi farni župnik in predsednik ŽK Srečko Fras, generalni tajnik Škofijske Karitas Jožef Kociper in domačin, župnik Frančišek Horvat, ki sedaj vodi župnijo na Kapeli.

Pester program za vse generacije so izvedli učenci OŠ Mala Nedelja z nepogrešljivima Frančekom in Miciko, cerkveni otroški  in odrasli pevski zbor, pomemben del programa so prispevali člani KD Anton Krempl, saj so zaplesali plesalci starejše folklorne skupine, mladinske folklorne skupine Pürga, prvič pa se je predstavila nova otroška folklorna skupina. Bogat pevski program, so ob cerkvenih pevcih zapolnili Fantje okoliških vasi Gomile, ljudske pevke Soside in Zlatka Ritonja iz domačega kulturnega društva, s Kapele so prišli člani vokalnega kvinteta Klopotec, iz Veržeja pa Moška vokalna skupina KD Slavko Osterc.

Zbranim in nastopajočim so spregovorili tudi župnik Srečko Fras, generalni tajnik Škofijske Karitas Jožef Kociper, kapelski župnik Frančišek Horvat in vodja Župnijske Karitas Mala Nedelja Bernarda Žnidarič.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje