Zimska pravljica na Meleh pri Gornji Radgoni

Čudovita adventna razstava v Vrtnem centru Kurbus bo na ogled do 24. decembra

Prlekija-on.net, nedelja, 26. november 2017 ob 19:259
Zimska pravljica v Vrtnem centru Kurbus

Zimska pravljica v Vrtnem centru Kurbus

V Vrtnem centru Kurbus na Meleh pri Gornji Radgoni so v soboto, 25. novembra, odprli že 5. veliko adventno razstavo, na kateri je božično novoletna dekoracija na ogled v soju lučk. Vstop na čudovito razstavo, katere ne vidiš vsak dan, je brezplačen, vse razstavljene artikle pa je moč tudi kupiti in si s tem polepšati tudi domače okolje. S tem v Vrtnem centru Kurbus prodajnemu prostoru vdihnejo nove vsebine, obiskovalcem pa ponudijo številne ideje za krasitev doma ter poskrbijo, da pozabijo na skrbi in začutijo čarobnost adventnega časa. Na približno 300 kvadratnih metrov površine so letos ustvarili tako imenovano Zimsko pravljico. Razstavni prostor je osnovan na podlagi trendov, ponujeni so vsi božično novoletni artikli: keramične figure, svečke, dišave, okraski za krašenje jelk, lučke, različne dekorativne živali ipd. Na ogled pa je več različnih kompozicij, predstavljeni so različni materiali, barvne kombinacije bodo ves čas čarale svoje zgodbe.

Pri vhodu obiskovalce najprej objeme čudovita barvna paleta pri njih vzgojenih božičnih zvezd, ki lahko ob primerni negi razveseljujejo vse do aprila. Nato vabijo, da se zazremo v romantični kotiček. Ob pogledu na bel gugalnik in na veliko zasneženo, ter v pastelne barve odeto smreko, je moč začutiti nežnost in mehkobo praznikov. Ljubezen in toplino božiča vsem pričara star kamin, lesen gugalnik, kolovrat in smreka velikanka, okrašeno z velikimi rdečimi pentljami in bleščečimi zlatimi kroglicami. Nato sledi sprehod po čudoviti naravi. »Vstopimo v pravljični gozd, srečamo gozdne živali in božične škrate. Morda pa se skrivajo na smrekah, okrašenih z naravnimi materiali. In tu se naša pot še ne konča. Ob koncu obiskovalec začuti pravi zimski mraz. Vstopili boste v svet snežene kraljice, ta pa vam bo pokazala pot do skrivnostne mini božične vasice, skozi katero vozi čarobni vlak in prinaša darila,« razlaga vodja projekta Tanja Brumen in dodaja, da v tej vasi kar žari od veselja, saj v njej živijo prijazni in preprosti ljudje, polno je otrok, ki se sankajo, smučajo, delajo snežake, drsajo, se igrajo in veselijo. »V tej vasi je brez skrbi dovoljeno sanjati in upati,« sklene Brumnova.

Razstavni prostor je nekoliko zatemnjen, v njem pa igra božična glasba, skozi sprehod po razstavi obiskovalci lahko spoznajo nove evropske floristične trende ter najde tudi ideje za dekoracijo svojih domov, pisarn ali stanovanj. »Letošnji floristični trendi so v pastelnih barvah (roza, bela in siva). Še vedno pa je zelo veliko naravnih materialov in pa klasične rdeče. Ta je večna,« razlaga vodja Vrtnega centra Kurbus, Simona Kurbus, ki ugotavlja, da so obiskovalci vsako leto nad adventno razstavo navdušeni, saj si jo pridejo ogledat iz Pomurja in ostalih koncev Slovenije ter iz tujine, predvsem iz sosednje Avstrije. »Hvalijo delo naših cvetličark, ki se res potrudijo. Ogromno domišljije in različnih idej je potrebnih, ob vsem tem pa za razstavo porabimo veliko zelenja in vej, skratka material, ki ga lahko naberemo v naravi. Ko vse to zažari v soji tisočerih barv in lučk, je naš cilj dosežen,« je zadovoljna Simona Kurbus.

Vrtni center na Meleh pri Gornji Radgoni je sicer v adventnem času odprt vsak dan, in sicer od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro, v soboto med 7. in 17. uro, ter v nedeljo med 8. in 12. uro. Ves ta čas pa si je možno ogledati omenjeno čudovito adventno razstavo.


Več v Zanimivosti