Mama in trije sinovi skupaj obeležili 249 let

Liziki so sinovi za vsako leto življenja podarili 80 cvetov orhideje

Prlekija-on.net, sreda, 29. november 2017 ob 13:009
Mama in trije sinovi Šek

Mama in trije sinovi Šek

Čeprav so tudi na območju Gornje Radgone dnevi ob izteku letošnjega novembra, kar turobni, zjutraj mrzli in megleni, pozneje nekoliko bolj sončni in topli, pa je zadnji vikend vsaj pri družini Šek bil izjemno topel, prijeten in vesel. Kar cela družina je praznovala in se veselila, saj so mama in trije sinovi hkrati praznovali življenjske jubileje. Kar trije so imeli okrogle (80, 60 in 50) rojstne dneve, le srednji sin in brat Darko, bo šele prihodnje leto imel okrogel življenjski jubilej, saj je tokrat praznoval 59. rojstni dan.

Osrednje praznovanje družine Šek je sicer potekalo na Turistični kmetiji pri Alenki na Gornjih Ivanjcih, kjer so torej vsi člani družine in še nekaj povabljencev, skupaj proslavili 249. rojstni dan družine. Mama Elizabeta, po domače Lizika, je namreč praznovala svoj 80. rojstni dan. Pridružil so se ji še sin Ivan z družino, ki je praznoval 60. rojstni dan, sin Darko z družino, ki bo kmalu praznoval svoj 59. rojstni dan in sin Bojan z družino, ki je praznoval 50. rojstni dan. Bilo je zelo lepo, tako da so tudi naslednji dan vajo ponovili še doma. Slavljenka Lizika je sicer bila rojena 19. novembra 1937, po moževi smrti pred šestimi leti, je deležna ljubezni treh sinov in njihovih žena, ter še posebej petih vnukinj. Zanimivo, Lizika je rodila same sinove, oni pa imajo zaenkrat le hčerke...

Poleg ostalih daril, ki so jo razveselila, še posebej, da ima pridno družino, so sinovi, snahe in vnukinje osrednji slavljenki Elizabeti, za vsako leto njenega življenja podarili po en cvet posebne orhideje, ki je sicer "umetna", a kljub temu izjemno lepa in zelo velika. "Upamo, da bo babici Liziki orhideja ostala v lepem spominu, in da bomo v naslednjih letih lahko dodali še vsaj deset cvetov na to prelepo rožo, ki je delo pridnih prstov Marije Ivanek – Mice iz Črešnjevcev", nam je povedala vnukinja Bojana Šek.


Več v Zanimivosti