V upravljanje prevzeli dvižno ploščad na OŠ Stročja vas

Slovesno so prevzeli v upravljanje novo dvižno ploščad, ki bo predvsem učenki Kaji v veliko pomoč

Prlekija-on.net, četrtek, 30. november 2017 ob 20:493
Predaja dvižne ploščadi na OŠ Stročja vas

Predaja dvižne ploščadi na OŠ Stročja vas

V četrtek, 30. novembra, so v Osnovni šoli Stročja vas, slovesno prevzeli v upravljanje novo dvižno ploščad, ki bo predvsem učenki Kaji v veliko pomoč. Kaja Novak Pongračič tam trenutno obiskuje 6. razred in za prehod v višje nadstropje šole potrebuje dvigalo, saj je namreč vezana na invalidski voziček.

Z željo, da bi bila Kaja kar najbolj samostojna, so ji želeli omogočiti nemoteno premikanje po šoli, zato so že leta 2015 pričeli tudi z akcijo zbiranja zamaškov, prirejali so tudi dobrodelne koncerte, vse z namenom, da se zbere čim več sredstev za ureditev ploščadi.

Ob tej priložnosti so učenci in kolektiv OŠ Stročja vas v telovadnici najprej predstavili delo v okviru projekta Erasmus+, kjer so učenci obiskali druge države o čemer smo pisali tudi na našem portalu. Glavni poudarek je na spodbujanju in razvijanju različnih vrednot, vsaka šola pa je izpostavila svoj vidik in poudarek tistega ključnega področja, ki ga je v projektu tudi navedla. Tudi tokratna prireditev je imela poudarek na vrednotah, za vse obiskovalce pa so tokrat pripravili še predpraznični bazar.

Ob tem je ravnateljica OŠ Stročja vas Mateja Leskovar Polanič, skupaj s Kajo in županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba, podelila zahvale vsem, ki so donirali sredstva za ploščad, županja pa je v imenu občine ravnateljici in OŠ podelila zahvalo za uspešno organizacijo in izvedbo te humanitarne akcije, kjer so zbrali dodatna sredstva v višini dobrih 16 tisoč evrov. Na prireditvi so bili med drugim prisotni tudi predsednik sveta KS Stročja vas Srečko Mihorič, podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, direktorica Občinske uprave Občine Ljutomer dr. Tatjana Fulder, direktor podjetja Caster Leon Zupanič, člani in članice OS Občine Ljutomer ter številni drugi.

Občina Ljutomer je v sodelovanju z OŠ Stročja vas junija 2017 pristopila k zbiranju ponudb za ureditev dvižne ploščadi oz. dvigala na šoli. Kot najugodnejši ponudnik je bil sredi julija 2017 izbran CASTER dvigala d.o.o. iz Maribora. Skupna vrednost dvižne ploščadi in aluminijastega jaška, ki je zaprt z varnostnim steklom ter drugih spremljajočih stroškov, je znašala 29.499,60 evra.

Investicija je sofinancirana iz proračuna Občina Ljutomer in zbranih sredstev donacij na posebej odprtem računu do konca novembra 2017 v skupni višini dobrih 16 tisoč evrov.

Z dvigalom oz. dvižno ploščadjo so se najprej zapeljali Kaja in domači, nato pa sta se s Kajo zapeljali še ravnateljica in županja.


Več v Kultura in izobraževanje