Brez oskrbe z električno energijo ostalo 12 tisoč uporabnikov

Zaradi zapadlega težkega mokrega snega je ob 04:00 bilo prizadetih 12.000 uporabnikov predvsem na območju Pohorja, Kozjaka, Haloz in Slovenskih goric

Prlekija-on.net, sobota, 9. december 2017 ob 12:321
Ponoči je zapadel moker sneg

Ponoči je zapadel moker sneg

Na oskrbnem območju družbe Elektro Maribor je v petek nekaj pred polnočjo na območju Slovenske Bistrice prišlo do izpada oskrbe z električno energijo zaradi okvare v RTP Slovenska Bistrica, zaradi katere je bilo prizadetih 12.000 odjemalcev. Sodelavci Elektra so že ponoči izvedli vse potrebne preklopitve in ponovno vzpostavili oskrbo z električno energijo.

Zapadli težki moker sneg je ponoči podiral drevje. Podrta drevesa so na srednje in nizkonapetostnih daljnovodih povzročala prekinitve vodnikov in tudi podpornih drogov. Zaradi tega je prišlo tudi do prekinitev oskrbe z električno energijo. Ob 04:00 je bilo prizadetih 12.000 uporabnikov predvsem na območju Pohorja, Kozjaka, Haloz in Slovenskih goric.

Iz Elektra Maribor so sporočili, da so vse razpoložljive elektromonterske ekipe Elektra Maribor na terenu in si skupaj s sodelavci v distribucijskem centru vodenja prizadevajo za čimprejšnjo odpravo okvar. Do 11:00 je prizadevnim ekipam v zahtevnih razmerah uspelo odpraviti že 78 % izpadov oziroma zagotoviti ponovno oskrbo z električno energijo za 8.200 uporabnikov.

"Naše ekipe na terenu in v distribucijskem centru vodenja si prizadevajo, da bi vsem našim uporabnikom čim prej ponovno zagotovili oskrbo z električno energijo. Naše uporabnike prosimo za razumevanje," so še sporočili.


Več v Črna kronika