Veliko zanimanje Radenčanov za AED

Prvi 24 ur dostopni javni defibrilator pri Erinoxu

Filip Matko Ficko, sobota, 3. februar 2018 ob 13:45
Za AED v Radencih je vladalo veliko zanimanje

Za AED v Radencih je vladalo veliko zanimanje

V soboto, 3. februarja dopoldne, je bila v gostišču pri podjetju Erinox d.o.o. v Radencih, Titova cesta 6, predstavitev električnega spodbujevalca srca, ki so mu proizvajalci nadeli strokovno in težko izgovorljivo ime DEFIBRILATOR. Številna udeležba občank in občanov je potrdila, da so še kako zainteresirani za zdravje oziroma, kako bi lahko priskočili na pomoč sočloveku, pri katerem je prišlo do zastoja srca.

Napravo AED so kupili v podjetju Erinox ter jo namestili levo od vhoda v podjetje, da je 24 ur na voljo vsem. Kot pravi direktor Erinoxa d.o.o., Milan Nekrep, so napravo AED (električni spodbujevalec srca – defibrilator) namensko namestili na zunanjo steno, kajti sedež njihovega podjetja je pravzaprav v najgostejšem stanovanjskem naselju v kraju Radenci.

Strokovno je napravo AED predstavila vodja zdravstvene preventive v Zdravstvenem domu Gornja Radgona dipl. medicinska sestra Slavica Mencinger. Imela je s seboj tudi šolske lutke za prikaz ter preizkus vadbe masaže srca in dajanja umetnega dihanja. Podrobno je predstavila tudi novo pridobitev – AED – ter njegovo uporabo.

V kraju Radenci je že nameščen defibrilator tudi pri podjetju SIM, ki pa ga je moč uporabiti le v času, ko je odprta trgovina SIM na Panonski cesti 29. Že kar nekaj časa pa sta 24 ur na voljo tudi uporabljiva defibrilatorja, ki sta nameščena na gasilskih domovih na Kapelskem in Janževem Vrhu.
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje

Ljutomerski oktet ob Niagarskih slapovih

Oktetovci zapeli ob Niagarskih slapovih

nedelja, 19. maj 2024 ob 20:10
Potopisno predavanje o Indiji

Prleka v Indiji

nedelja, 19. maj 2024 ob 08:54