Zbor članov Turističnega društva Cven

Eno najaktivnejših prleških turističnih društev ima za seboj veliko uspešnih in odmevnih prireditev, ki predvsem oživljajo stara kmečka opravila, kulinariko in pristno druženje, tudi ob pohodih

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. februar 2018 ob 13:49
Zbor članov TD Cven

Zbor članov TD Cven

Člani Turističnega društva Cven so se že osemnajstič zbrali na rednem letnem zboru. Zbora se je udeležila večina članov, manj povabljencev in nekaj novincev za sprejem v ta zelo aktivni kolektiv. Standardni, kar 11. točk dolg dnevni red, sta predsedujoči zbora in predsednik društva rutinsko hitro in pregledno speljala. Eno najaktivnejših prleških turističnih društev ima za seboj veliko uspešnih in odmevnih prireditev, ki predvsem oživljajo stara kmečka opravila, kulinariko in pristno druženje, tudi ob pohodih.

Finančno poslovanje je kljub znani suši za te namene uspelo ohraniti nad vodo s pozitivno ničlo. Seveda pa vseh teh uspešnih dejavnosti ne bi bilo brez odličnega sodelovanja s KS Cven, PGD Cven, ŠD Cven, DCČ in Diklin. Brez denarja seveda ne gre in tu so priskočili na pomoč tudi Občina Ljutomer, Turistična zveza in posamezniki. Žal predstavnikov Občine in TZ nismo uspeli pritegniti, da nas bi tokrat prišli pogledati. Pozdravili, pohvalili in zaželeli skupno uspešno delo v letu 2018 pa so prisotni predstavniki ŠD Cven, Čehov in diklin, šole in vrtca.

Načrti za letošnje leto je tudi tokrat poln aktivnosti, ki bodo od članov zahtevala popolno sodelovanje in tudi odrekanja, v kar pa ni potrebno dvomiti. Natančen program dejavnost društva pa je naslednji:

TD Cven 2018

Glede na koristnost delovanja društva tudi za širšo skupnost, člani pričakujejo, da bodo še naprej deležni vsestranske podpore in morda pristopili še nekateri, ki so do sedaj stali ob strani. Vse prireditve po koledarju se bodo odvijale na GRUNTI TD CVEN ob vsakem vremenu in brez vstopnine!

Slogan društva je: PRITE ŠE VI, TE PA SMO VSI!

Janko & Yong


Več v Kultura in izobraževanje