PGD Radoslavci v nov mandat z novim vodstvom

Na občnem zboru so podelili tudi napredovanja, mladinska priznanja, priznanja GZ in odlikovanja GZS ter plakete veterana v letu 2018

Branko Košti, ponedeljek, 19. februar 2018 ob 12:56
Občni zbor PGD Radoslavci

Občni zbor PGD Radoslavci

Gasilci in gasilke PGD Radoslavci so se v soboto, 17. februarja, zbrali na volilnem občnem zboru, na katerem so, poleg pregleda dela in načrtovanja aktivnosti v letošnjem letu, izvolili tudi novo vodstvo društva.

Po uvodnem skeču mladih gasilk in gasilcev, je številne opravljene naloge in aktivnosti društva na organizacijskem, operativnem in družabnem področju članov in članic, od najmlajših do veteranov, predstavil predsednik društva Robert Ferenček. Vsekakor ni mogel zaobiti največje intervencije, požara v ljutomerskem skladišču odpadnih sveč, v gašenju katerega so velik delež prispevali tudi operativni gasilci PGD Radoslavci, za katere je bila to pomembna izkušnja in dobra šola. Sodelovali so na letnem pregledu PGD sektorja Mala Nedelja in se udeležili gasilskega tekmovanja v Veržeju, na katerem so njihove pionirke osvojile prvo mesto. V oktobru, mesecu požarne varnosti, so sodelovali na nenapovedani vaji v Bučkovcih in izvedli servis gasilnih aparatov za vse krajane.

Najmlajšim tudi sicer namenjajo veliko pozornost, ob zavedanju, da so pomembna baza kadrov za uspešno delovanje društva v prihodnost. Zato so v času šolskih počitnic organizirali že drugi Taborček za pionirje in pionirke. Osem mladih gasilcev se je udeležilo tabora Mladi gasilec v Bodislavcih, na katerem so sodelovali tudi mentorji iz PGD Radoslavci. Glede na zahtevnost, so dosegli tudi zadovoljiv rezultat na regijskem kvizu gasilske mladine v Mali Nedelji. Za pionirje in pionirke so, skupaj s PGD Mala Nedelja, organizirali izlet.

Nadaljevala se je, že več let trajajoča, akcija zbiranja odpadlega železa, v kateri so zbrali rekordno količino, kar enajst ton železja. Seveda tudi praznik KS Radoslavci ni minil brez njihovega sodelovanja, ob vsem tem pa so našli tudi čas za izlet po Pomurju in društveni piknik.

O operativnih aktivnostih je poročal poveljnik PGD Radoslavci Boro Zmazek. V letu 2017 so se udeležili letnih pregledov pri Mali Nedelji in sicer z desetino pionirjev, mladincev in članov. Desetina pionirk je na občinskem tekmovanju zasedla drugo mesto. Trije člani so opravili tečaj gasilskega pripravnika. V mesecu požarne varnosti je bila izvedena evakuacijska vaja na OŠ Mala Nedelja in nenapovedana sektorska vaja v Bučkovcih na kmetiji Sobočan. Poleg zelo zahtevnega požara v Ljutomeru, so izvozili na požar v Bodislavce, kjer je zagorel del tovornega avtomobila.

Na letošnjem občnem zboru je PGD Radoslavci dobilo novo vodstvo. Poleg nekaterih sprememb v organih društva, je dosedanjega predsednika Roberta Ferenčeka, zamenjal Jernej Horvatič, kateri je društvo zelo uspešno vodil že v preteklosti.

Dosežke v letu 2017 so pozdravili gostje na občnem zboru: podžupan Občine Ljutomer Boro Zemljak, poveljnik GZ Ljutomer Andrej Trstenjak, predsednik KS Janez Rudolf, predstavniki PGD Pršetinci, Koračice, Vogričevci, Mala Nedelja, Precetinci in prijateljskega PGD Ožbalt ter predstavnica KO RK Radoslavci in KD A. Krempl Mala Nedelja.

Ob koncu so poveljnik GZ Ljutomer Andrej Trstenjak, dosedanji predsednik Robert Ferenček in poveljnik Boro Zmazek, podelili napredovanja, mladinska priznanja, priznanja GZ in odlikovanja GZS ter plakete veterana v letu 2018, katera so prejeli:

Napredovanje v čin »GASILEC I. STOPNJE« (predlog na GZ):
Janez Rudolf in Aljoša Žnidarič

Napredovanje v čin »NIŽJI GASILSKI ČASTNIK II. STOPNJE« (predlog na GZ):
Boro Zmazek

Mladinsko priznanje:
Nejc Cimerman, Mateja Filipič in Larisa Srša

Priznanje gasilske zveze III. stopnje:
Andraž Bencak, Herman Heric, Rok Heric, Gorazd Rudolf, Janez Rudolf in Aljoša Žnidarič

Priznanje gasilske zveze II. stopnje:
Marjetka Zmazek

Odlikovanje Plamenica II. stopnje:
Anton Kosi

Gasilsko odlikovanje II. stopnje:
Luka Dajčar

Plaketa veterana:
Anica Heric in Janez Rudolf


Več v Kultura in izobraževanje